Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport JO de la Londra: Nigerianul Hamadou Djibo Issaka iese mereu pe ultimul loc, dar câștigă tot mai mulți fani

JO de la Londra: Nigerianul Hamadou Djibo Issaka iese mereu pe ultimul loc, dar câștigă tot mai mulți fani

Un articol de: - 01 Aug 2012, 15:52
JO de la Londra: Nigerianul Hamadou Djibo Issaka iese mereu pe ultimul loc, dar câștigă tot mai mulți fani Foto: 3news.co.nz Sport

Nigerianul Hamadou Djibo Issaka concurează la Jocurile Olimpice de la Londra, la proba de individual rame. El a învățat cum să vâslească doar acum trei luni de zile, iar performanțele lui o dovedesc – iese mereu pe ulimul loc.

De fapt, nigerianul în vârstă de 35 de ani a fost primit la Jocurile Olimpice ca beneficiar al unui „wildcard” din partea Comitetului Olimpic Internațional, nu ca urmare a unei calificări.

Cu toate acestea, este unul dintre cei mai aplaudați și apreciați sportivi, relatează Huffington Post, tocmai pentru că are determinarea de a termina cursele, deși la mari distanțe față de câștigători.

Hamadou Djibo Issaka nu este primul sportiv de la Olimpiadă apreciat pentru că iese pe ultimul loc. De exemplu, Eddie „Vulturul” Edwards, din Marea Britanie a devenit popular în rândul spectatorilor în 1988, după ce a terminat ultimul în proba de sărituri cu schiurile, la mare distanță de câștigător. Și Eric „Țiparul” Moussambani, înotător din Guineea Ecuatorială, a fost aplaudat cu frenezie pentru determinarea sa de a termina cursa la Olimpiada din 2000, când timpul scos de el a fost mai multe decât dublu fațăde al câștigătorului.

Issaka nu este un sportiv fără niciun titlu, însă. El este campionul național de rame al Nigerului. Până în mai, el nu s-a atins de vâsle, și știe foarte bine că nu are tehnică, dar încearcă să dea tot ce poate.

Citeşte mai multe despre:   Nigeria,   Jocurile Olimpice,   Londra,   2012