Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport JO de la Rio au arătat realitatea românească: "Suntem în mezozoic în timp ce majoritatea ţărilor sunt în 2016"

JO de la Rio au arătat realitatea românească: "Suntem în mezozoic în timp ce majoritatea ţărilor sunt în 2016"

Un articol de: - 10 Aug 2016, 14:25
JO de la Rio au arătat realitatea românească: "Suntem în mezozoic în timp ce majoritatea ţărilor sunt în 2016" Sport

Jurnalistul Cristian Scutariu îi critică dur pe românii care, după eșecul de la Jocurile Olimpice de la Rio, aruncă cu acuze în sportivi-59863.html">sportivii români și în federații. Într-un articol publicat pe prosport.ro, acesta arată de ce sportul românesc a ajuns la un nivel mai degrabă din “mezozoic” decât din secolul XXI.

Nu ai cum să te miri că suntem morţi la handbal, spre exemplu, când toţi agricultorii ţării (nu ăia reali, oamenii admirabili, ci ăia de la bloc) se bucură de mama focului atunci când se pune crucea peste Oltchim sau se închide robinetul la Baia-Mare. Nu mai facem treabă la gimnastică? Oh, bu-fucking-hu! Păi nu vă revolta Tolontan pe toţi când citea cu patos din cartea Mariei Olaru despre cum o abuza în cele mai crunte feluri domnul Octavian Belu? Pentru că, nu-i aşa, părinţii hipsteri de azi nu concep ca cineva să ridice decibelii la plodul lor urât şi prost. Ei au impresia că performanţa, măreţia, strălucirea, toate astea se obţin cu vorbe bune, spanac fiert şi mâncare fără gluten. Sigur, poţi crede asta şi să rămâi un dobitoc notoriu sau poţi face precum domnul Belu, care îi zicea că e văcuţă atunci când o prindea cu două tablete de Milka în cantonament, şi să dai ţâşpe generaţii de campioane mondiale şi olimpice”, afirmă Scutariu.

Și exemplele continuă. Performanțele nu se obțin din oficiu, ci cu muncă, dezvoltare și implicare din toate părțile, spune jurnalistul. Acesta amintește că mulți români s-au arătat revoltați când s-a pus problema construirii unei piste de atletism performante pe Național Arena, iar acum, aceeași oameni, spun că nu avem performanțe la acest sport.

La ce mai plânge românu’? Că n-avem săritori în apă de excepţie, deşi săracii sar la anternamente de pe trambulină pe saltele? Că n-avem canotaj ca pe vremuri, deşi lacurile şi locurile de antrenament sunt acum populate de jet ski-urile plozilor cinstiţilor din Snagov? Că n-avem atletism? Păi nu făcea toată România gât că ce ne trebuie nouă pistă de atletism, spre exemplu, pe Naţional Arena? Nu strigam c-au stricat fraierii Cluj Arena cu pista aia? Acum ne pasă de atletism, dar când e să cheltuim bani publici pentru a le face condiţii decente, să nu alerge prin parcuri cu tot grasu’ corporatist, ţipăm ca iezii pierduţi. Suntem nişte nimeni la ciclism? Păi suntem amatori, de aia. În timp ce alţii se duc cu uzina după ei, ciclistul nostru a ajuns la Rio fără bicicletă, i-au pierdut-o prin aeroport. Ne mândrim cu băiatul ăla, Robert Glinţă, care face spectacol la 100 de metri spate. Aţi văzut ce zicea? Că se uită la cum se recuperează americanii după efort şi plânge. El e o minune, n-are legătură cu realitatea”, mai scrie Cristian Scutariu.

Realitatea e, în ciuda românului mândru prosteşte, că suntem în mezozoic în timp ce majoritatea ţărilor sunt în 2016. Inclusiv ungurii ăia de care facem noi mişto, vezi Doamne!, cum că îi mai batem pe la unele sporturi. Suntem doi metri sub pământ, dar cu pretenţiile în cer!”, conchide jurnalistul.

Citeşte mai multe despre:   JO,   Jocurile Olimpice,   rio,   sportivi,   sport