Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport CORONAVIRUS | Jocurile Mondiale au fost amânate pentru 2022 pentru evitarea suprapunerii cu Jocurile Olimpice de la Tokyo

CORONAVIRUS | Jocurile Mondiale au fost amânate pentru 2022 pentru evitarea suprapunerii cu Jocurile Olimpice de la Tokyo

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Apr 2020, 09:49
CORONAVIRUS | Jocurile Mondiale au fost amânate pentru 2022 pentru evitarea suprapunerii cu Jocurile Olimpice de la Tokyo Foto: Pixabay.com Sport

Jocurile Mondiale, care trebuia să aibă loc în 2021, au fost reprogramate înainte cu un an,respective 2022, pentru a se evita suprapunere cu Jocurile Olimpice de la Tokyo care au fost reprogramate din cauza pandemiei coronavirusului.

Anunțul a fost făcut joi de organizatorii Jocurilor Mondiale.

Jocurile Mondiale se desfășoară la fiecare patru ani și cu 32 de sporturi care nu fac parte din programul olimpic. Acestea au fost programate să aibă loc la Birmingham, Alabama, în perioada 15-25 iulie 2021, însă acum au fost amânate pentru 7-17 iulie, 2022.

Organizatorii au spus că decizia de a muta Jocurile Olimpice de la Tokyo la 2021 a avut un impact semnificativ asupra planificării Jocurilor Mondiale. Potrivit, acestora, citați de Reuters, respectarea datelor inițiale ar fi însemnat excluderea multor sportivi și oficiali olimpici.

”Acum sunt necesare o mulțime de lucrări detaliate pentru a implementa această decizie, dar sunt impresionat de flexibilitatea și eficiența Comitetului de Organizare de la Birmingham”, a declarat Jose Perurena, președintele Asociației Internaționale pentru Jocuri Mondiale (IWGA).

Evenimentul găzguiește 3.600 de sportivi din peste 100 de țări

Evenimentul internațional a fost pregătit să găzduiască 3.600 de sportivi din peste 100 de țări care să participe la o varietate de sporturi precum arte marțiale, bowling, squash, biliard și chiar rugby pentru persoanele care se află în scaun cu rotile.

„Toți stâlpii principali ai organizației, cum ar fi locurile și spațiile de cazare sunt în vigoare pentru anul 2022 și putem avea același program sportiv pe care l-am prevăzut pentru 2021”, a adăugat CEO-ul IWGA, Joachim Gossow.

Olimpiada de la Tokyo, amânată pentru 2021

Comitetul Olimpic Internațional a confirmat, pe 24 martie, că Olimpiada de la Tokyo va fi amânată pentru anul 2021.

„În actualele circumstanțe și bazându-ne pe informația furnizată de Organizația Mondială a Sănătății astăzi (24 martie, n.r.), președintele CIO și premierul Japoniei au ajuns la concluzia că Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie amânate pentru o dată ulterioară lui 2020, dar nu mai târziu de vara lui 2021, pentru a asigura sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicați în Jocurile Olimpice și a comunității internaționale”, a precizat Comitetul Olimpic Internațional.

Numărul persoanelor infectate a depășit un milion la nivel mondial

Joi, numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus la nivel mondial a depăsit un milion de cazuri. Numărul celor care s-au stins din viață a ajuns la peste 51 de mii , iar peste 210 mii sau vindecat.

Italia este cea mai afectată țară din Europa de pandemia de coronavirus, care a izbucnit la sfârșitul anului 2019 în China. Statul a înregitrat 115.242 de personae testate pozitiv, iar numărul total de decese a ajuns 13.915.

În România, Grupul de Comunicare Strategică a precizat, joi, că 2.738 cetățeni au fost infectați cu acest virus, iar 116 de persoane au murit.

Dintre cei depistați cu noul coronavirus, peste 700 de cazuri sunt din județul Suceava, fapt ce  dus la intrarea în carantina a municipiului Suceava, dar și a 8 comune limitrofe.

În prezent, 78 de pacienți sunt internați la ATI.

267 de persoane au fost declarate vindecate, acestea fiind externate din unitățile medicale după cum urmează: 91 la București, 58 la Timiș, 28 la Iași, 23 la Caraș-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Brașov, 5 la Galați, 2 la Bihor, 2 Argeș, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

 

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   COVID-19