Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Jocurile Olimpice de la Rio, probleme la tot pasul: Ape toxice, aer irespirabil, boli, cadavre ciopârţite, recesiune şi violenţă

Jocurile Olimpice de la Rio, probleme la tot pasul: Ape toxice, aer irespirabil, boli, cadavre ciopârţite, recesiune şi violenţă

Un articol de: - 05 Aug 2016, 21:02
Jocurile Olimpice de la Rio, probleme la tot pasul: Ape toxice, aer irespirabil, boli, cadavre ciopârţite, recesiune şi violenţă Sport

Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 ar putea intra în istorie drept "cea mai înfricoșătoare olimpiadă" datorită evenimentelor care s-au întâmplat în afara competiției.

Cu doar câteva ore înaintea debutului oficial al Jocurilor Olimpice, o celebră jurnalistă din Marea Britanie, cunoscută pentru felul tranşant în care spune lucrurilor pe lume, strânge într-un articol cele mai mari spaime, riscuri sau pericole pe care le presupune organizarea celui mai important eveniment al sportului într-un oraş cu grave probleme financiare, de mediu şi securitate, scrie evz.ro.

“Mi-am petrecut o zi întrebând oamenii pe stradă dacă aşteaptă cu nerăbdare Olimpiada de la Rio. Cei mai mulţi mi-au răspuns că nici măcar nu le pasă. Tot ce va urma după Londra va fi dezamăgitor, mi-au spus persoanele cu care am stat de vorbă sau că nu mai văd rostul acestor întreceri când toată lumea încearcă să trişeze. Dacă mă uit la un sportiv profesionist, vreau să văd ce performanţe are el pe bune, ziceau oamenii." scrie Katie Hopkins pentru dailymail.co.uk.

Aproape 50% din americani cred că jocurile din acest an ar trebui anulate iar 70% dintre localnici spune acelaşi lucru.

Brazilia a intrat într-o recesiune profundă odată cu organizarea Jocurilor Olimpice, fiind nevoită să facă rost de 20 de miliarde de dolari pentru a investi în găzduirea Olimpiadei, ceea a dus la necesitatea tăirilor de fonduri din alte domenii importante.

Acum câteva săptămâni, un corp ciopârţit a fost adus de ape pe plaja unde se vor desfăşura meciurile de volei, Brazilia fiind capitala crimei mondiale. Iar dacă asta nu e de ajuns și calitatea apei și a aerului are valori sub limite acceptate, fiind unul dintre cele mai toxice medii.

Și să nu uităm de un număr important de sportivi care nu s-au deplasat la competiții de frica virsului Zika, și a multor spectatori care au folosit aceste motive pentru a nu participa la competiție, lasând multe bilete nevândute.

Citeşte mai multe despre:   Jocurile Olimpice,   rio,   Brazilia,   probleme,   sport