Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport CORONAVIRUS | Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor amâna

CORONAVIRUS | Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor amâna

Un articol de: Andrei Ștefan - 22 Mar 2020, 22:30
Sport

După ce Thomas Bach, Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a declarat că anularea JO 2020 de la Tokyo „ar distruge visul olimpic'' al sportivilor din întreaga lume și că acestea „nu pot fi amânate ca un meci de fotbal de pe o săptămână pe cealaltă”, se pare că pandemia de coronavirus va suspeda și această manifestare sportivă.

„O anulare a Olimpiadei de vară ar distruge visul olimpic a 11.000 de sportivi din 206 ţări şi ai celor din echipa olimpică a refugiaţilor. O anulare a JO 2020 ar fi soluţia cea mai puţin corectă'', declara Bach zilele trecute, deși ţări precum Slovenia, Columbia, Spania, dar şi sportivi din alte state s-au pronunţat pentru amânarea Olimpiadei de vară de la Tokyo.

Cu toate acestea, ideea de a amâna evenimentul sportiv nu a fost total scoasă din calcul de către Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic:

„Pentru noi, nu ar fi responsabil astăzi şi ar fi prematur să intrăm în speculaţii şi să luăm o decizie. Nu ştim care va fi situaţia, dar analizăm, desigur, mai multe scenarii. În consecinţă, nu ar fi responsabil, în niciun mod, să stabilim o dată sau să luăm imediat o decizie, care s-ar baza pe speculaţii asupra evenimentelor viitoare ", a explicat Bach.

Olimpiada de vară de la Tokyo ar fi fost programată pentru perioada 24 iulie - 9 august, dar oficialii se văd nevoiți să amâne cea mai importantă competiție sportivă a lumii, în contextul actual, scrie prosport.

Comitetul Olimpic Internațional va activa planul de urgență, iar în termen de o lună va rezolva (legislativ și organizatoric) toate contractele și barierele legale, impuse de această măsură fără precedent, notează Marca.

Forul internațional ar urma să facă anunțul oficial în următoarele ore.

 

Citeşte mai multe despre:   Jocurile Olimpice,   Beijing,   coronavirus