Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Veste bună pentru fanii lui Liverpool. Toate echipele din EPL vor să ducă la capăt campionatul și au început să planifice revenirea fotbalului englez la viață

Veste bună pentru fanii lui Liverpool. Toate echipele din EPL vor să ducă la capăt campionatul și au început să planifice revenirea fotbalului englez la viață

Un articol de: Vladimir Ionescu - 01 Mai 2020, 23:12
Veste bună pentru fanii lui Liverpool. Toate echipele din EPL vor să ducă la capăt campionatul și au început să planifice revenirea fotbalului englez la viață foto: Hepta.ro / DPA Images / Peter Byrne Sport

Reprezentanții Premier League (EPL), prima divizie din fotbalul englez, ce a fost întreruptă în 9 martie din cauza pandemiei de coronavirus, se vor consulta cu conducerile cluburilor și cu fotbaliștii pe tema „Project Restart”, strategia prin care se dorește revenirea la viață a competiției paralizate de COVID-19. Din discuțiile de vineri a reieșit că echipele doresc în continuare să ducă la capăt actualul sezon, o veste ce îi va încânta pe fanii lui Liverpool, având în vedere că înainte de criza coronavirus „cormoranii” erau desprinși în fotoliul de lider, fiind aproape de câștigarea primului titlu după o pauză de 30 de ani.

Liga a desfășurat o conferință virtuală cu toate cele 20 de cluburi de pe prima scenă a fotbalului din Albion, în ceea ce a fost un schimb de idei referitor la planurile de a relua antrenamentele și, în cele din urmă, partidele oficiale.

„Nicio decizie nu a fost luată astăzi la întâlnirea acționarilor, iar cluburile au făcut schimb de opinii asupra informațiilor ce țin de Project Restart”, a anunțat EPL, printr-un comunicat de presă, potrivit Reuters.

„Cluburile au reconfirmat angajamentul de a duce la capăt sezonul 2019/20, apărând integritatea competiției, și au primit cu bucurie sprijinul Guvernului (n.r. – britanic)”, mai arată sursa citată.

„Liga și cluburile iau în calcul primele tentative de acțiuni și vor relua antrenamentele și meciurile, respectând îndrumările Guvernului (n.r. – britanic), sfaturile experților medicali și abia după ce se vor consulta cu fotbaliștii și managerii”, adăugă acesta.

Primii pași pentru reluarea campionatului englez de fotbal vor fi stabiliți odată cu evaluarea pe care Londra o va face în 7 mai și care va viza restricțiile de carantină.

„Știu că (n.r. – britanicii) își doresc cu disperare sportul înapoi. Noi tocmai ce am început cu prima din multele întâlniri pe care le vom avea pentru a plănui o reluare sigură a sportului de elită, în spatele ușilor închise, când, și doar când, o vom putea face în siguranță pe baza sfaturilor emise de experții medicali. Sunt multe de luat în calcul, dar astăzi demarăm planificările”, a afirmat Oliver Dowden, ministrul de cabinet responsabil pentru sport, vineri, pe Twitter.

Liverpool, actuala deținătoare a Ligii Campionilor, n-a mai câștigat campionatul din 1990, dar la momentul suspendării campionatului era prima în EPL, cu un punctaj zdrobitor de 82 de puncte. Practic, „cormoranii” au suferit un singur eșec în 29 de etape. Principala urmăritoare, Manchester City, are doar 57 de puncte, dar și un meci mai puțin disputat. În eventualitatea în care „cetățenii” și-ar câștiga restanța, distanța ar fi de 22 de puncte, cu nouă etape rămase până la finalul campionatului.

 

Citeşte mai multe despre:   Premier League,   Liverpool