Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Marele campion al FC Argeș, Constantin Radu, a murit. Fotbalistul își petrecuse ultimele luni din viață în spital și făcuse trei atacuri cerebrale

Marele campion al FC Argeș, Constantin Radu, a murit. Fotbalistul își petrecuse ultimele luni din viață în spital și făcuse trei atacuri cerebrale

Un articol de: Beatris Ionita - 16 Mai 2020, 16:34
Marele campion al FC Argeș, Constantin Radu, a murit.  Fotbalistul își petrecuse ultimele luni din viață în spital și făcuse trei atacuri cerebrale Galerie foto (1) Sport

Marele fost fotbalist al FC Argeș, Constantin Radu I, a murit, la vârsta de 75 de ani, după ce în ultimele luni s-a luptat cu o boală incurabilă. 

Vestea a fost dată de clubul de fotbal la care a activat 12 ani și căruia i-a adus gloria, iar potrivit postării, trupul neînsuflețit a fost depus la Biserica ”Tuturor Sfinților”, Parohia Găvana I, iar înmormântarea va avea loc duminică, 17 mai, de la ora 14.00, la cimitirul de lângă fosta fabrică Textila Novatex.

 

 

 

Constantin Radu I și-a petrecut ultimele luni din viață între spitale

 

Campionul fusese  transferat la Spitalul Elias din București, la începutul anului, după ce trecuse printr-o intenare la Piteștil, unde medicii  au constatat că suferise trei atacuri cerebrale, în urma cărora avea pierderi de memorie și dureri insuportabile.

Recent, fostul campiona a vorbit despre starea lui și a declarat că medicii n-au reușit să îi confirme un diagnostic

"Am în continuare probleme. Trebuie să fac tratament în continuare… Se pare că nu a fost vorba de atacuri cerebrale, dar am trecut în altceva și în altceva. Au găsit ceva medicii din București, dar deocamdată nu pot să rezolv treaba asta… Nu aș putea să spun un diagnostic, pentru că ei au zis unul, apoi a apărut altul și tot așa. Nu știu… Gândește-te că eu, când am ajuns prima dată la spital, de la Pitești la București, eu am dormit tot timpul. Îți dai seama că nu prea am știut ce s-a întâmplat! Eu de patru luni sunt tot timpul prin spital și la toate farmaciile să găsesc să rezolv problema. Trebuie să găsim soluții… Am pierderi de memorie, am dureri… Asta este! Mergem înainte", a declarat el jurnaluldearges.ro.

 

 

 

Fiul lui Constantin Radu I crede că medicii l-au diagnosticat greșit pe campion

 

 

Fiul acestuia a declarat că medicii din București nu au confirmat atacurile celebrale și îl puseseră sub tratament la domiciliu, unde s-a recuperat. El a mai spus că este de părere că tatăl lui a primit un diagnostic greșit pentru că nu rămâsese cu sechele neurologice, vorbea normal. 

 

Talentul lui Constantin Radu I a fost descoperit de antrenorul Leonte Ianovschi, care l-a adus la echipa de juniori Dinamo Pitești. La 18 ani s-a alăturat echipei formate din  Dobrin, Constantin Olteanu, Matache, Ilie Stelian, Stoenescu, Bebe Barbu, Mircea Ţurcan, Nicolae Naghi și Ion Ţârcomnicu.

În cariera sa, Radu a jucat peste 40 de partide și a marcat 100 de goluri.

 

 

Foste stea a fotbalului a adus primului titlu de campionat la Pitești

 

 

La finalul sezonului din 1965-1966, FC Argeș termina partida cu FC Sevilla cu scorul de 2-2 pe locul 4 în Divizia A și aduce primul titlu al clubului în cupele europene. 

Din păcate, după 12 ani la FC Argeş, a suferit o accidentare gravă, iar la cei 32 de ani a renunțat la cariera în fotbal și a început să antreneze. 

Citeşte mai multe despre:   Constantin Radu,   FC Arges