Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Marian Drăgulescu, despre amânarea Jocurilor Olimpice 2020 din cauza pandemiei de coronavirus: ”Dacă e în 2022 nu cred că mai pot participa ”

Marian Drăgulescu, despre amânarea Jocurilor Olimpice 2020 din cauza pandemiei de coronavirus: ”Dacă e în 2022 nu cred că mai pot participa ”

Un articol de: Andrei Ștefan - 22 Mar 2020, 17:42
Galerie foto (2) Sport

În contextul în care aproape toate marile competiții sportive s-au anulat, ca măsură de prevenție împotriva răspândirii virusului COVID-19, Thomas Bach, Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a declarat că anularea JO 2020 de la Tokyo „ar distruge visul olimpic'' al sportivilor din întreaga lume.

Deși ţări precum Slovenia, Columbia, Spania, dar şi sportivi din alte state s-au pronunţat pentru amânarea Olimpiadei de vară de la Tokyo, Thomas Bach a declarat că:

”O anulare a Olimpiadei de vară ar distruge visul olimpic a 11.000 de sportivi din 206 ţări şi ai celor din echipa olimpică a refugiaţilor. O anulare a JO 2020 ar fi soluţia cea mai puţin corectă'', a declarat acesta.

Mai mult, acesta a precizat că din cauza complexităţii pe care o presupune organizarea unui astfel de eveniment, JO ''nu pot fi amânate ca un meci de fotbal de pe o săptămână pe cealaltă”.

Olimpiada de vară de la Tokyo este programată pentru perioada 24 iulie - 9 august.

În contextul insecurității desfășurării evenimentului, gimnastul Marian Drăgulescu urmărește cu interes, din carantina auto-impusă, decizia ce urmează a fi luată în legătură cu Jocurile Olimpice 2020.

„Dacă e în 2022 nu cred că mai pot participa, dar 2021 ar fi varianta cea mai potrivită, ar fi natural. E clar că pregătirea multor sportivi a avut de suferit și ca să ajungi la o formă maximă îți trebuie un timp de pregătire, un număr de competiții înainte de a participa la Jocurile Olimpice. Nu ar fi foarte corect, am face lucrurile pe genunchi și nu cred că ar fi OK pentru noi, sportivii.

Îmi imaginez că organizarea unei astfel de competiții implică și foarte mult capital, probabil se pierd extraordinar de mulți bani, sunt conștient de acest lucru. Sper să se găsească o soluție care să fie bună pentru toți”, a declarat Marian Drăgulescu, despre participarea sa la evenimentul sportiv, dacă acesta s-ar amâna din cauza pandemiei de COVID-19.

Citeşte mai multe despre:   Marian Dragulescu,   coronavirus,   Jocurile Olimpice