Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport România a câştigat prima medalie la Jocurile Invictus de la Sydney (FOTO)

România a câştigat prima medalie la Jocurile Invictus de la Sydney (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 22 Oct 2018, 13:56
România a câştigat prima medalie la Jocurile Invictus de la Sydney (FOTO) Foto: Laurențiu Turoi (Invictus Games Echipa Romaniei / FB) Sport

România şi-a adjudecat, în noaptea de duminică spre luni, prima medalie la Jocurile Invictus de la Sydney, dedicate militarilor care au fost răniți pe teatrele de operații.

Plutonierul adj. Dumitru Paraschiva a cucerit medalia de bronz în proba de canotaj în sală, anunță Europa FM.

Născut în 1983, în județul Brașov, tată a doi copii, plutonierul Dumitru Paraschiva este încadrat la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte “Constantin Brâncoveanu” Făgăraș.
Tânărul a fost rănit în anul 2009, în Afganistan. Pe timpul unei misiuni de intervenţie rapidă, aflat într-o patrulă mixtă, împreună cu o echipă genistică americană, autovehiculul uşor blindat de tip Humvee, în care se afla, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii au fost atacaţi, concomitent, cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc. A suferit un traumatism cranio-cerebral şi a stat aproape două luni în comă indusă (gradul II de invaliditate).

"Tocmai s-au încheiat probele de canotaj în sală la ergometru (indoor rowing) iar militarii noștri nu doar că se bucură de participare dar au reușit să ia acasă și o medalie”, transmite Echipa României pe pagina de Facebook.
„La proba de 4 minute, anduranță, Dumitru Paraschiva a obținut locul 3 iar Ciprian Iriciuc locul 4 din 21 de competitori. La proba de 1 minut, sprint, Dumitru a obținut locul 5 iar Ciprian locul 11 din 47 de competitori. Dragi camarazi, felicitări pentru participare și vă mulțumim pentru efortul depus!”, se arată pe pagina de Facebook a Echipei României de la Jocurile Invictus.

La Sydney, delegația tricoloră este formată din 15 competitori.

În 2017, la Toronto, echipa României a obţinut 4 medalii, între care una de aur.

La Jocurile Invictus, patronate de prințul Harry al Marii Britanieii și găzduite în 2018 de orașul australian Sydney, participă militari răniți pe front.

România a câştigat prima medalie la Jocurile Invictus de la Sydney

Citeşte mai multe despre:   Jucurile Invictus,   Sydney,   Dumitru Paraschiva