Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Medicii japonezi: "Ne opunem ferm organizării Jocurilor Olimpice de la Tokyo într-un moment în care oamenii din lumea întreagă se luptă cu noul coronavirus"

Medicii japonezi: "Ne opunem ferm organizării Jocurilor Olimpice de la Tokyo într-un moment în care oamenii din lumea întreagă se luptă cu noul coronavirus"

Un articol de: George Lupu - 13 Mai 2021, 17:30
Medicii japonezi: "Ne opunem ferm organizării Jocurilor Olimpice de la Tokyo într-un moment în care oamenii din lumea întreagă se luptă cu noul coronavirus" sursa foto: hepta / DPA Images / Rodrigo Reyes Marin Sport

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt în continuare marcate de incertitudini din cauza pandemiei de COVID-19. Sindicatul medicilor japonezi a trimis un mesaj guvernului, în care precizează că este imposibilă organizarea în siguranţă a Jocurilor Olimpice de la Tokyo în plină criză sanitară. Japonia se confruntă în prezent cu al patrulea val de infectări şi mai multe zone, inclusiv capitala, sunt în stare de urgenţă.

Din această cauză Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate în perioada 23 iulie – 8 august, ar putea fi din nou amânate.

„Ne opunem ferm organizării Jocurilor Olimpice de la Tokyo într-un moment în care oamenii din lumea întreagă se luptă cu noul coronavirus. Este imposibilă organizarea JO în siguranţă în timpul pandemiei”, se arată în mesajul medicilor, potrivit Agerpres.

Sindicatul, care reprezintă medicii din spitale, se numără printre asociaţiile medicale din Japonia. Sindicatul nu a precizat câţi membri are.

„Nu putem nega pericolul reprezentat de numeroasele forme de noi variante ale virusului, care vor veni la Tokyo din întreaga lume”, se menţionează în mesaj.