Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Ministrul Sportului: Organizatorii Ligii I să nu forțeze disputarea meciurilor doar pentru a termina competiția / Ionuț Stroe nu exclude aplicarea unor sancțiuni (VIDEO)

Ministrul Sportului: Organizatorii Ligii I să nu forțeze disputarea meciurilor doar pentru a termina competiția / Ionuț Stroe nu exclude aplicarea unor sancțiuni (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 22 Iul 2020, 12:51
Ministrul Sportului: Organizatorii Ligii I să nu forțeze disputarea meciurilor doar pentru a termina competiția / Ionuț Stroe nu exclude aplicarea unor sancțiuni (VIDEO) Sport

Ionuț Stroe, ministrul Sportului, a declarat, pentru B1 TV, că sunt cluburi în Liga I de fotbal care au ajuns să aibă chiar și 15 cazuri de coronavirus. Acesta a cerut organizatorilor și cluburilor să aplice corect Ordinul Ministerului ce include măsurile pentru desfășurarea competiției în deplină siguranță sanitară. Stroe a precizat că nu exclude aplicarea de sancțiuni dacă lucrurile scapă de sub control. El a mai afirmat că înghețarea sezonului competițional depide doar de organizatori și le-a cerut acestora să nu forțeze organizarea meciurilor într-un interval scurt doar pentru a duce la final campionatul.

 

Ionuț Stroe: Există un pericol real de noi infectări în Liga I. Organizatorii și cluburile să respecte Ordinul Ministerului

 

„Azi nu ni s-a comunicat nimic oficial. Ce e cert este că traversăm o perioadă de criză,  e un fenomen care, iată, se extinde în toată Liga I. Aceste focare riscă să afecteze, din păcate, în condițiile în care nu am o intervenție fermă, toate echipele. O competiție presupune o activitate sportivă în care toți sunt implicați, nu numai cei care sunt infectați. Este o situaie care, în mod obligatoriu, nu trebuie scăpată de sub control în primul rând de cluburi, care trebuie să fie foarte riguroase. Noi le-am dispus măsuri prin ordine și protocoale care, din păcate, au fost înțelese greșit. În al doilea rând e vorba de organizatori, care trebuie să aibă o intervenție fermă pentru a demara anchete serioase, care să corecteze aceste comprotamente”, a declarat ministrul Ionuț Stroe, pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Întrebat despre soluții concrete pentru ca lucrurile să nu escaladeze, ministrul Sportului a răspuns: „Revin cu o ultimă solicitare pe care o fac cât se poate de direct cel puțin către cluburile care, în acest moment, sunt în pericol sau sunt deja afectate de aceste cazuri de COVID: respectarea unui ordin în care se descrie modul în care te poți proteja în cantonamente cu izolare poate fi o soluție. Se altfel, noi așa am repornit această competiție, cu echipele aflate în cantonament în izolare, cu testare succesivă care cel puțin, pentru următoarele 14 zile, care mai sunt disponibile pentru încheierea acestei competiții, sunt, din punctul meu de vedere, suficiente în a-ți proteja sănătatea”.

„Mă intrigă oarecum faptul că descoperirea acum șase zile a primelor cazuri nu dă rezultate apropo de măsuri. Dezbaterea publică e mutată la fel de fel de clasamente, de reprogramări, de meciuri, de suspiciuni și mai puțin pe sănătatea și siguranța judecătorilor. Există un pericol real de viitoare infectări, iar, din punct de vedere sportiv, asta afectează, competiția spectacolul”, a mai susținut Stroe.

 A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Ministrul Sportului cere organizatorilor Ligii I să nu forțeze disputarea mai multor meciuri într-un interval scurt

 

Acesta a precizat că acum sunt șase meciuri sub semnul întrebării, iar la unele clubul au fost înregistrate chiar și 15 cazuri de infectări cu coronavirus.

18 dinamoviști şi trei membri ai staff-ului au fost depistaţi pozitiv. CFR Cluj a ajuns la 13 cazuri de COVID-19. Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, a fost și el infectat.

Înghețarea sezonului sau adoptarea unei decizii de terminarea a acestei competiții înainte de termen e de competența organizatorilor, adică Liga Profesionistă de Fotbal și FRF sunt în măsură să decidă. Nouă, ca instituție, ne pasă mult mai mult de sănătatea sportivilor, de asta le cerem organizatorilor să ia măsuri și să nu încerce să forțeze, că am auzit că sunt și scenarii cu patru meciuri în trei zile. Deci să nu forțeze organizarea unor meciuri cu risc mare de infectare doar pentru a termina această competiție. Ei trebuie să respecte strict normele din acele ordine. Regulile există, dacă le respectă sunt suficiente pentru a termina cu bine competiția. Unii au înțeles greșit că relaxarea unor reguli înseamnă eliminarea lor completă”, a mai declarat Ionuț Stroe.

El nu exclude aplicarea unor sancțiuni dacă situația se deteriorează: „Dacă altfel nu se poate, trebuie să aplicăm sancțiuni. Dacă FRF și cluburile nu se vor autoguverna, vom interveni. Deocamdătă cred ăc sunt suficiente regulile pe care le avem. Sper în potențialul de autoreglare a situației”.
 

Citeşte mai multe despre:   Ionut Stroe,   Liga I,   sportivi infectati,   coronavirus