Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport CORONAVIRUS | Rafael Nadal: Djokovic va trebui să se vaccineze dacă doreşte să joace în continuare la nivel înalt

CORONAVIRUS | Rafael Nadal: Djokovic va trebui să se vaccineze dacă doreşte să joace în continuare la nivel înalt

Un articol de: Irina Mina - 07 Mai 2020, 23:59
CORONAVIRUS | Rafael Nadal: Djokovic va trebui să se vaccineze dacă doreşte să joace în continuare la nivel înalt Sursă foto: Twitter / @atptour Sport

La două săptămâni după explicațiile lui Novak Djokovic, care s-a declarat împotriva unei posibile vaccinări contra Covid-19 pe circuitul ATP, Rafael Nadal a exprimat o altă opinie, respectiv a spus că Djokovic va trebui să se vaccineze dacă doreşte să joace în continuare la nivel înalt.

Pe 20 aprilie, într-un Facebook live cu alți sportivi sârbi, Novak Djokovic a luat în mod expres o poziție împotriva vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului în cazul reluării activității pe circuitul profesional.

„Personal, sunt împotriva vaccinării și nu aș dori să fiu obligat de cineva să fie vaccinat pentru a putea călători”, a spus numărul 1 mondial atunci, care a adăugat că ”dacă devine obligatoriu, va trebui să iau o decizie. Am propria mea părere în această privință. Se va schimba? Nu știu".

Astfel că, Rafael Nadal și-a exprimat opinia, în ziarul spaniol La Voz de Galicia, citat de lequipe.fr, cu privire la poziția de principiu a rivalului său spunând că nimeni nu poate fi forțat să facă ceva, fiecare are dreptul la liberă exprimare, însă ”dacă faci parte dintr-o competiție trebuie să te supui regulilor impuse de cei responsabili”.

Nadal  a mai afirmat că dacă cei de la ATP îi vor obliga să se vaccineze, atunci așa vor face.

”Djokovic va tebui să se vaccineze dacă vrea să continue să joace tenis la un nivel înalt. Cu toții trebuie să facem asta, nu doar eu sau el. Dacă ATP ne impune să ne vaccinăm, atunci așa vom face. Regulile trebuie respectate”, a declarat sportivul.

 

Moment amuzant cu Rafael Nadal: Roger Federer, pus în așteptare de mai multe ori

 

Rafael Nadal și Roger Federer au oferit, în aprilie, un live neașteptat pe Instagram, cei doi stârnind amuzamentul fanilor din toată lumea și devenind subiectul unui videoclip viral.

Mai exact, Rafael Nadal a demonstrat că nu se descurcă cu rețelele de socializare, neștiind cum să facă un live pe Instragam că cum să invite pe cineva în discuție și l-a pus de mai multe ori pe Roger Federer în așteptare.

Totodată, jucătorul de tenis le-a mărturisit fanilor că este prima dată când face un live pe rețeaua de socializare și speră să le placă.

”După cum puteți vedea, sunt un dezastru”, a mărturisit el râzând.

În cele din urmă, după mai multe încercări Nadal și Federer au reușit să se conecteze, Nadal ajungând la concluzia că sunt ”destul de bătrâni pentru asta”.

În cadrul aceluiași live Rafael Nadal i-a spus lui Federer că nu a mai atins racheta de tenis de la Indian Welle, cel din urmă afirmând că este perfect acest lucru.

”Nu vei mai fi în stare să joci tenis când vom reveni pe teren”, a completat Roger.

Mai mult, Nadal a mărturisit că el consideră că unele lucruri care țin de pandemia de coronavirus sunt ilogice și nu înțelege de ce nu poate practica tenisul, mai ales că acesta este unul în care se poate păstra distanța de siguranță.

”Am înţeles situaţia, dar cu toate astea există multe lucruri care nu sunt logice. Însă trebuie să acceptăm regulile şi să trăim cu ele. Am înţeles că suntem într-o situaţie foarte complicată, că guvernul se confruntă cu o situaţie fără precedent şi înţeleg, de asemenea, că cine se poate antrena sau nu este ultimul lucru la care ei se gândesc (...) Este adevărat că nu înţeleg prea bine de ce nu putem juca tenis, în timp ce mulţi oameni merg la serviciu. Mai ales în sportul nostru, unde păstrăm distanţe de siguranţă”, a spus el.

 

Citeşte mai multe despre:   Rafael Nadal,   Novak Djokovic,   coronavirus,   Covid-19