Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Nadia Comăneci continuă să fascineze presa internațională: „Nu eram sigură de ceea ce se întâmplă" (VIDEO)

Nadia Comăneci continuă să fascineze presa internațională: „Nu eram sigură de ceea ce se întâmplă" (VIDEO)

Un articol de: Andrei Vlad - 24 Iun 2020, 09:38
Nadia Comăneci continuă să fascineze presa internațională: „Nu eram sigură de ceea ce se întâmplă" (VIDEO) Sport

Nadia Comăneci (58 de ani) a scris istorie în gimnastică, iar performanețele sale spectaculoase au avut un puternic impact la nivel global. Sportiva româncă a rămas în atenția presei internaționale, iar un exemplu în acest sens reprezintă un interviu pe care l-a acordat de curând celor de la Infobae.com.

„Zeița de la Montreal", care a luat primul 10 din istoria gimnasticii, a povestit experiența de la Jocurile Olimpice din 1976. 

„Nu eram sigură de ceea se întâmplă, pentru că tabela de punctaj avea doar trei cifre și ceea ce arătat a fost 1.00. Știam că am capacitatea de a realiza o reprezentație perfectă, dar antrenamentul pentru concurs și punerea în practică în fața a peste 15.000 de oameni sunt două lucruri diferite", a declarat Nadia Comăneci pentru Infobae.com. ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

 

Nadia Comăneci, interviu în presa internațională (VIDEO)

 

 

 

Nadia Comăneci a cucerit 3 medalii de aur la Jocurile Olimpice din 1976, la vârsta de 14 ani. La aceeași competiție, Nadia a mai primit alte 6 note de 10, iar în 1980, la Moscova, alte două note de 10. 

De asemenea, 

 

Ce pensie primește de la statul român Nadia Comăneci


Nadia Comăneci primește de la statul român o pensie de 13.149 de lei pe lună. În vârstă de 58 de ani, sportiva retrasă din activitate este căsătorită din 1996 cu fostul gimnast Bart Conner, alături de care locuiește în Statele Unite ale Americii. Nadia și Bart au împreună un băiat în vârstă de 13 ani, Dylan. 

Banii pe care-i primește Nadia Comăneci de la statul român reprezintă rentă viageră, adăugată în Legea Sportului din anul 2000. Sportivii care au câștigat o medalie la Jocurile Olimpice sau au obținut locul 1 la Campionate Mondiale ori Europene la probele olimpice sunt cei care beneficiază de această recompensă.

 

Ce avere are Nadia Comăneci

 

Nadia Comăneci s-a mutat în Statele Unite ale Americii în 1989. Contractele de publicitate și afacerile au ajutat-o pe gimnasta retrasă din activitate să strângă o avere consistentă. În Oklahoma, America, Nadia a deschis împreună cu soțul ei o sală de gimnastică. De asemenea, fosta sportivă a făcut investiții și în București. 

În plus, Nadia a colaborat de-a lungul timpului cu mai multe posturi de televiziune, în calitate de comentator. „Zeița de la Montreal”, inclusă în memorialul International Gymnastics Hall of Fame, participă frecvent la diverse acțiuni sportive sau sociale. 
Potrivit presei internaționale, Nadia Comăneci are o avere estimată la 25 de milioane de euro. 

 

Citeşte mai multe despre:   Nadia Comaneci,   gimnastica