Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Nou scandal la Turul Franței: Ciclistul Frank Schleck a picat un test antidoping și ar putea fi suspendat

Nou scandal la Turul Franței: Ciclistul Frank Schleck a picat un test antidoping și ar putea fi suspendat

Un articol de: - 18 Iul 2012, 13:47
Nou scandal la Turul Franței: Ciclistul Frank Schleck a picat un test antidoping și ar putea fi suspendat Foto: foxsports.com.au Sport

Ciclistul luxemburghez Frank Schleck, care s-a aflat în trecut pe podiumul de la Turul Franței, a fost testat pozitiv la un control antidoping. Acesta a folosit un diuretic interzis, a anunțat marți Uniunea Ciclistă Internațională.

Schleck, care a ieșit pe locul trei în competiția de anul trecut, concurează în prezent, la cea de-a 99-a ediție a Turului Franței, pentru echipa RadioShack, codusă de belgianul Johan Bruyneel, relatează Sport24.

În mostra de urină luată de la ciclist pe 14 iulie, în timpul competiției, s-a descoperit prezența diureticului interzis Xipamide.

Uniunea Cicilistă Internațională se așteaptă ca Schleck să fie suspendat imediat, în conformitate cu regulile anti-doping foarte stricte de la Turul Franței. Ținând cont de natura substanței, regulile anti-doping ale UCI nu permit suspendarea provizorie.

În decurs de patru zile, ciclistul are posibilitatea de a mai face un test anti-doping, pentru a se apăra.

Diureticele nu îmbunătătesc prin ele însele performanțele cicliștilor, însă îi pot ajuta să piardă în greutate, și astfel să concureze mai bine în stagiile dificile din munți ale cursei.

Citeşte mai multe despre:   suspendare