Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Noua ministră de la Sport ia bani exact de la disciplinele cu cele mai bune rezultate. Federaţia de Tenis, lăsată fără finanţare

Noua ministră de la Sport ia bani exact de la disciplinele cu cele mai bune rezultate. Federaţia de Tenis, lăsată fără finanţare

Un articol de: - 15 Feb 2018, 17:41
Noua ministră de la Sport ia bani exact de la disciplinele cu cele mai bune rezultate. Federaţia de Tenis, lăsată fără finanţare Sport

Un nou ministrul la Sport, noi decizii halucinante privind finanţările din domeniu. După ce Marius Dunca a plecat cu un mare scandal privind neplata sportivelor de la canotaj care au luat aurul la campionatele mondiale şi acordarea în schimb sume uriaşe către sporturi de care nu a auzit nimeni, acum Ioana Bran vine cu noi decizii ciudate.

Ministerul Tineretului şi Sporturilor a decis să diminueze fondurile alocate fix federaţiilor sportive cu mari rezultate şi cu şanse la medalii la viitoare Jocuri Olimpice. Este vorba de handbal, rugby, scrimă şi judo. Iar cel mai afectat sport este exact cel în care România este cea mai vizibilă pe plan mondial: tenisul. Federaţia Română de Tenis va rămâne fără niciun leu după decizia ministrei, conform Realitatea.net.

Handbalul a primit cu 25 la sută mai puţini bani decât în 2017, judo-ul şi scrima cu 30 la sută mai puţin, în timp ce rugby-ul a primit cu 38 la sută mai puţin, conform deciziei ministrului.

Federaţia Română de Tenis a fost considerată neeligibilă de către Ioana Bran pentru finanţare, aceasta ignorând faptul că România are 6 sportive în cele mai bune 100 din lume sau că Simona Halep a fost număr 1 mondial la final de 2017.

Sursele Realitatea susţin că ministrul Bran a luat aceste decizii fără a se consulta cu federaţiile sportive sau cu COSR, dar respectând recomandările politice de la PSD, ce a dorit să-şi avantajeze federaţiile şi sporturile conduse de către fideli politici.

Citeşte mai multe despre:   tenis,   sport