Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Novak Djokovic stă 16 ore pe zi nemâncat. Care este dieta pe care jucătorul profesionist de tenis o urmează. „Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei"

Novak Djokovic stă 16 ore pe zi nemâncat. Care este dieta pe care jucătorul profesionist de tenis o urmează. „Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei"

Un articol de: Roxana Mirea - 18 Mai 2020, 13:11
Novak Djokovic stă 16 ore pe zi nemâncat. Care este dieta pe care jucătorul profesionist de tenis o urmează. „Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei" Foto: Hepta Sport

Dezvăluirile jucătorului profesionist de tenis Novak Djokovic a uimit pe toată lumea. Acesta a mărturisit că urmează o dietă extremă și stă nemâncat timp de 16 ore pe zi. Ba mai mult, jucătorul sârb face acest lucru de 18 luni. Medicul Dragan Ivanov a aprobat stilul acestuia de viață și a vorbit despre beneficiile unei diete de acest fel. Stilul acesta de viață poartă și un nume: Intermittent Fasting sau postul intermitent.

 

Cum se simte Novak Djokovic, urmând această dietă

 

Novak Djokovic a dezvăluit că stă 16 ore nemâncat pe zi într-o emisiune LIVE de pe rețelele sociale. Respectiva emisiune a fost realizată de medicul Dragan Ivanov, specialist pe medicină internă.  Sportivul în vârstă de 32 de ani a declarat că în acest mod își curăță și purifică organismul, potrivit Tennisworld.

„Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei", a spus Novak Djokovic.

Doctorul Ivanov a aprobat stilul de viață al jucătorului profesionist de tenis. În plus, medicul nu a omis să vorbească despre beneficile pe care o astfel de dietă le-ar putea avea.

„Dacă nu mâncăm nimic timp de 12 ore, creierul nostru începe să caute după rezerve. Dacă găsește un micro-organism, o bacterie patogenă, el le distruge și le reciclează. Creierul va găsi atunci rezervele care dau extra-energie din materialele descompuse. Dacă luăm masa de prânz la ora 14.00 sau 15.00, după 12 ore se declanșează acest mecanism. Ne curăță corpul și prepară combustibilul pentru a doua zi. Dar procesul poate dura între 12 și 16 ore, depinde de individ”, a declarat medicul.

Acesta a mai precizat faptul că nu ar trebui să mai mâncăm nimic după ora 15:00.

„Secreția de melatonină va fi mai bună dacă nu vom avea mâncare în intestine. Ca stil de viață, e ideal să luăm micul dejun dimineața, apoi masa de prânz în jurul ore 14.00 – 15.00 și apoi să nu mai mâncăm nimic până la micul dejun de a doua zi. Această rutină ne-ar feri de multe boli", a explicat medicul”, a adăgat doctorul Ivanov.

 

Ce presupune dieta Intermittent Fasting

 

Dieta la care a recurs Novak Djokovic se numește Dieta postului intermitent, cunoscuta si sub denumirea de intermittent fasting.

Respectiva dietă presupune alternarea perioadelor în care mânânți cu perioade în care de abții. Cu toate acestea, dieta postului intermitent nu impune restricții. Mai exact, poți mânca tot ce dorești doar că la anumite ore, potrivit doc.ro.

Această dietă vine sub forma mai multor variante. Unele presupun să stai nemâncat timp de 16-36 de ore, iar altele permit consumul alimentelor mereu, dar în unele zile se impune o restricție calorică.

Însă, cel mai popular tip de intermittent fasting este dieta care implică postul de 16-24 de ore, de două ori pe săptămână. În restul timpului, consumul alimentar se va realiza în mod normal.

Mai multe celebrități de peste Ocean au mărturisit că secretul modului în care arată o constituie această dietă. Printre acestea se numară Beyonce, Nicole Kidman, Jennifer Lopez, Mirander Kerr, Ben Affleck, Jimmy Kimmel, dar și Justin Theroux.

 

Citeşte mai multe despre:   Novak Djokovic