Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport OFICIAL: Adevăratul motiv pentru care Dinamo nu a mai fost vândut spaniolilor

OFICIAL: Adevăratul motiv pentru care Dinamo nu a mai fost vândut spaniolilor

Un articol de: Andi Miron - 21 Mai 2020, 18:20
 OFICIAL: Adevăratul motiv pentru care Dinamo nu a mai fost vândut spaniolilor Sport

Clubul Dinamo continuă lupta pentru supraviețuire, cu același finanțator, Ionuț Negoiță. În ultimele săptămâni s-a discutat din ce în ce mai mult despre posibilitatea ca echipa din Ștefan cel Mare să ajungă în proprietatea unor oameni de afaceri din Spania. Când afacerea părea a fi rezolvată, totul a picat. 

Clubul Dinamo a emis un comunicat oficial după ce au picat negocierile cu investitorii spanioli, care s-au arătat interesați de a cumpăra un pachet majoritar de acțiuni. 

 

Comunicatul oficial emis de Dinamo

 

Spaniolii ar fi vrut să cumpere un pachet de acțiuni reprezentând 52%. Lipsa de transparență a potențialilor investitori au încheiat negocierile, informează dinamoviștii.

„Dinamo București este un club emblematic al României. Față de suporterii noștri, față de opinia publică, considerăm că avem o responsabilitate în ceea ce privește orice posibilă tranzacție și, în primul rând, trebuie găsită cea mai bună soluție pentru continuarea activității acestui club.

În general, din punct de vedere al unei tranzacții, ambele părți trebuie să fie transparente și să-și asume anumite lucruri. Dinamo a pus la dispoziție întreaga documentație cerută, întocmai și la timp.

Cumpărătorul, cu toate că au fost formulate cereri în mod repetat de a dezvălui beneficiarul real al tranzacției și dacă acesta are un patrimoniu, sau cât de solidă și reală este situația financiară, nu a înțeles să răspundă acestor lucruri.

Într-o tranzacție este firesc să discuți cu un intermediar până la un punct, dar apoi este imperios necesar să cunoști persoana care va ajunge să decidă viitorul acestui club. Atât noi, cât și suporterii am fost nevoiți să ne interesăm despre firma care ni s-a indicat că va cumpăra pachetul majoritar de 52% din acțiuni.

Am constatat și noi, ca și alții, că avea un capital social de doar 3.000 de euro și o structură a asociaților care nu era publică. În fotbal, în cazul unei tranzacții, unde se schimbă pachetul majoritar de acțiuni, există obligativitatea de a anunța Federația Română de Fotbal, în maximum 5 zile, cine sunt noii acționari”, notează dinamoviștii. 

 

Dinamo: „Nu a fost pusă la dispoziție o dovadă concretă”

 

„Așadar, cererea noastră de a ști beneficiarul real nu avea doar un fundament moral, ci și unul legal. În ultimul comunicat al cumpărătorului, publicat de presa centrală, am văzut că acesta își asumă, pe hârtie, finanțarea clubului și promitea investiții de 10 milioane de euro.
În niciun moment al negocierilor nu a fost pusă la dispoziție o dovadă concretă, în sensul unui extras de cont, cu niciun fel de sumă. Pentru club, solicitarea noastră a fost ca măcar 3 milioane de euro, din cei 10, să fie puși într-un cont dedicat exclusiv lui Dinamo.
Având în vedere valoarea simbolică a tranzacției, precum și istoria acestui club, era firesc să se știe cine este beneficiarul real și ce intenții are acesta cu Dinamo București. Împreună salvăm Dinamo!”, au mai notat dinamoviștii pe pagina oficială de Facebook a FC Dinamo București.

 

Optimismul lui Ionuț Negoiță nu a fost suficient

 

În urmă cu câteva săptămâni, Ionuț Negoiță era optimist că negocierile vor merge într-o direcție bună. 

„Ionuț Negoiță este optimist. Speră să se rezolve, am înțeles de la el că sunt oameni serioși (n.r. – spaniolii). Cu siguranță că Dinamo are nevoie de Andone. E dinamovist 100%. I-am dat și eu niște detalii legate de problemele pe care le-am avut anul acesta. Bine, el le știa în mare parte, le știe toată lumea că sunt la vedere”, a declarat Florin Prunea la ProSport Live.

PCH, prin programul „Doar Dinamo București”, a preluat 10% din acțiunile clubului, la începutul lui 2020. Astfel, cu ajutorul cotizațiilor, s-a reușit obținerea licenției pentru sezonul viitor al Ligii 1, prin plata datoriilor.

 

Citeşte mai multe despre:   Dinamo Bucuresti,   fotbal