Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Organizatorii JO din 2020 păstrează logo-ul și resping acuzațiile de plagiat: Suntem convinși că această creație este originală

Organizatorii JO din 2020 păstrează logo-ul și resping acuzațiile de plagiat: Suntem convinși că această creație este originală

Un articol de: - 28 Aug 2015, 14:13
Organizatorii JO din 2020 păstrează logo-ul și resping acuzațiile de plagiat: Suntem convinși că această creație este originală Foto: sport.fr Sport
Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo din anul 2020 nu vor schimba logo-ul, potrivit unui anunț făcut vineri. Totodată, aceștia resping cu fermitate acuzațiile de plagiat, informează AFP, citată de Agerpres.

"Suntem convinși că această creație este originală", a declarat Toshiro Muto, director general al comitetului de organizare, în cadrul unei conferințe de presă.

Designerul japonez Kenjiro Sano, care a realizat logo-ul Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo, din 2020, a respins orice acuzație de plagiat venită din partea creatorului belgian al imaginii care simbolizează Teatrul din Liege.

"Nu am avut absolut nicio cunoștință prealabilă a desenului (logo-ului teatrului din Liege). Nu m-am inspirat absolut deloc. Am vrut să omagiez emblema JO de la Tokyo din 1964 și m-am gândit mult timp și în mod profund la câteva elemente pe care aș putea să le folosesc", a scris el.

Polemica a izbucnit după ce un grafician belgian, Olivier Debie, s-a manifestat pe internet, mirându-se de asemănarea dintre logo-ul teatrului din Liege, pe care el l-a imaginat, și cel prezentat pentru JO 2020 de la Tokyo.

Artistul belgian, care precizează că realizarea lui este pe net de doi ani cel puțin, crede că estetica literei "T" din centrul logo-ului japonez amintește de "L"-ul ales pentru a imagina teatrul din Liege, cu forme geometrice similare. De asemenea, avocații lui Debie vor să "determine încetarea utilizării logo-ului pe orice suport, de orice natură".