Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Premieră la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro! Comitetul Internaţional a organizat o "Echipă a refugiaţilor" (VIDEO)

Premieră la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro! Comitetul Internaţional a organizat o "Echipă a refugiaţilor" (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 04 Aug 2016, 13:50
Premieră la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro! Comitetul Internaţional a organizat o "Echipă a refugiaţilor" (VIDEO) foto: mirror.co.uk Sport

Ediţia din acest an de la Rio de Janeiro va aduce o premieră absolută pentru Jocurile Olimpice! Comitetul Internaţional Olimpic a organizat o "Echipă a refugiaţilor" care va reprezenta peste 21 de milioane de persoane forţate să îşi părăsească ţara de origine din cauza războaielor. Poveştile acestor sportivi sunt impresionante, arată B1 TV.

"Vrem să le mulţumim tuturor celor care ne sprijină, care ne-au dat şansa de a ajunge aici, să ne îndeplinim visele, care ne-au dat speranţa că încă suntem oameni. Că nu suntem doar refugiaţi, că suntem ca toţi ceilalţi oameni putem face ceva, putem obţine ceva".

Aceasta a fost declaraţia Yusrei Mardini, fostă campioană naţională a Siriei la nataţie. Mardini are de asemenea şi o poveste impresionantă. Casa ei a fost distrusă din cauza războiului civil din Siria şi împreună cu sora sa, Sarah, au fugit în august 2015.

Comitetul Internaţional Olimpic a organizat o "Echipă a refugiaţilor"

Au ajuns în Liban, apoi în Turcia, unde s-au îmbarcat la bordul unei bărci de cauciuc cu destinaţia Europa. Deoarece barca a fost suprasolicitată, motorul s-a stricat, iar Yusra, împreună cu sora sa şi alte două persoane care ştiau să înoate au împins oamenii în siguranţă până au ajuns pe insula grecească Lesbos.

De acolo, Yusra a călătorit cu trenul până a ajuns la Berlin, unde s-a antrenat într-o piscină olimpică ridicată de Germania lui Hitler pentru Olimpiada din 1936.

Citeşte mai multe despre:   premiera,   Jocuri Olimpice,   rio,   echipa,   refugiati