Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Presa din Suedia șocată de ce face Primăria București: Jucătoarele de handbal de la CSM primesc câte 10.000 de euro, în timp ce orașul arată foarte rău

Presa din Suedia șocată de ce face Primăria București: Jucătoarele de handbal de la CSM primesc câte 10.000 de euro, în timp ce orașul arată foarte rău

Un articol de: - 06 Mai 2017, 19:04
Presa din Suedia șocată de ce face Primăria București: Jucătoarele de handbal de la CSM primesc câte 10.000 de euro, în timp ce orașul arată foarte rău Sport

Jurnaliștii de la publicația suedeză Aftonbladet au venit în București pentru a face un reportaj despre cele două jucătoare suedeze Linnea Torstenson si Isabelle Gullden care activează la echipa de hanbal CSM București.

Aceștia însă s-au arătat șocați de faptul că echipa este finanțată din fondurile publice ale Primăriei București, în timp ce "Capitala României e una dintre cele mai sărace din Europa", conform ziare.com.

"CSM e echipa orașului și are un buget de 30 de milioane de koroane (în jur de 3 milioane de euro), dintre care 80% provin din taxele încasate și doar 20% de la sponsori. La începutul proiectului, echipa a fost finanțată doar cu bani publici", scriu jurnaliștii suedezi.

Publicația Aftonbladet precizează că cele două jucătoare suedeze plus antrenorul Johansson, tot suedez, primesc numeroase beneficii de la Primăria în loc ca aceasta să trimită bani spre școli sau infrastructură.

"Pe lângă salarii, jucătoarele au primit mașini și apartamente din partea clubului. Cele două, precum multe alte jucătoare, locuiesc în complexul Asmita Gardens, nou construit și aflat la câțiva metri de centrul orasului și sala Polivalentă", noteaza jurnaliștii nordici, care se întreabă totuși: "Dacă ajungeți prin București, cu siguranta vă veți întreba de ce Primăria nu dă acești bani pentru școli, case sau infrastructură? De exemplu, sunt multe gropi pe șosele".

Președintele CSM București, Alin Petrache, a fost extrem de nemulțumit de comparația dintre salarii și infrastructura orașului. "De ce plătim salariile astea și nu reparăm gropile? E o comparație catastrofală. Nu putem s-o comparăm pe Bella (Isabelle Gullden - n.red.) cu o stradă", a răspuns acesta, subliind totuși că încearcă să aducă mai mulți sponsori la club.