Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Printre lacrimile și suspinele lui Alibec, fotbalul românesc încotro?

Printre lacrimile și suspinele lui Alibec, fotbalul românesc încotro?

Un articol de: - 03 Noi 2017, 15:17
Sport

Fotbalul românesc a fost martorul unei scene mai puțin obișnuite. Denis Alibec, atacantul FCSB, a izbucnit în hohote de plâns după ce a a fost înlocuit, în minutul 70. Atacantul de la FCSB a început să plângă imediat ce  a ajuns pe bancă, după ce i-a lăsat locul pe teren lui Harlem Gnohere.

Mica melodramă a lui Alibec i-a impresionat până și pe Gigi Becali și MM Stoica: „A plâns pentru nereușitele lui. Asta e bine, înseamnă  e supăratÎnseamnă  are o atitudine pozitivăÎși revine el. Am vorbit aseară cu el, am vorbit cu toată echipa", a declarat Gigi Becali la interviurile de la finalul partidei” a declarat Becali după cum informează sport.ro.

"Nu contează cât de valoros e un jucător, dacă nu-şi pune talentul în slujba echipei. Contează rezultatul. Dacă noi am gestionat această situaţie, iar echipa are rezultate, înseamnă că Dică a luat măsura care se impunea, iar noi am fost de acord cu ea. Şi a fost foarte bine. La Steaua nu subminează nimeni poziţia antrenorului, indiferent ce se scrie.

Alibec e un tip mai aparte. Trebuie să se schimbe pentru a nu risca să fie respins de grup. Cred că dacă s-a manifestat aşa (n.r. a plâns) e un semnal că a înţeles", a declarat MM Stoica, la Digi Sport Matinal, după Digisport.

Plânsul lui Alibec aduce în prim planul atenției, potrivit lui Matei Udrea, o mai veche problemă, cea a relației dintre așteptările suproterilor, intersele jucătorilor și le patronilor. Acestea intră adeseori în coliziune, iar lacrimile lui Alibec repun pe tapet această problemă.

„Hohotele lui Alibec, căderea nervoasă a atacantului prăbuşit pe banca de rezerve după schimbarea din minutul 69, într-un moment în care echipa lui se îndrepta inexorabil spre calificarea în primăvara Europa League, arată, în esenţă, două lucruri.Mai întâi că, în România, între ceea ce vor de la fotbal suporterii, pe de o parte, şi ce vor cei din interiorul acestei industrii nu mai există decât o legătură indirectă.Suporterii rămân, la fel ca şi acum 100 de ani, ataşaţi ideii de glorie, performanţă, valoare, trofee. Vor spectacol, vor goluri, vor driblinguri, vor idoli şi vor să cânte meciuri de legendă ale echipei lor. Totul, absolut totul, se subordonează acestor scopuri, şi nimic nu justifică un rabat de la ele. Dacă, prin gloria sportivă şi prin performanţele obţinute, echipa lor va realiza şi o reţetă financiară bună, dacă jucătorii se vor transfera la un club mare (obligatoriu, însă, nu unul rival din ţară!), atunci lucrurile vor fi cu atât mai bune. Acestea sunt, însă, pentru fani, fie obiective colaterale, fie mijloace prin care echipa lor iubită îşi poate atinge mai uşor scopul final, cel al gloriei sportive. Banii în plus în conturile clubului înseamnă aducerea unor fotbalişti mai buni, care vor creşte performanţele. Şi tot aşa” scrie Matei Udrea pe Prosport.

Corupția din fotbal, scandalurile de la FRF, interesele economice exagerate și alte aspecte negative au contribuit mult la diminuarea prestigiului fotbalului românesc, în special cel din Liga I.

Citeşte mai multe despre:   Gigi Becali,   frf
 
 
 
Loading...