Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Răzvan Burleanu a dat lovitura! Președintele FRF va ocupa o funcție-cheie la FIFA

Răzvan Burleanu a dat lovitura! Președintele FRF va ocupa o funcție-cheie la FIFA

Un articol de: Andrei Vlad - 20 Apr 2021, 18:52
Răzvan Burleanu a dat lovitura! Președintele FRF va ocupa o funcție-cheie la FIFA Sport

La doar 36 de ani, Răzvan Burleanu a dat lovitura. Președintele FRF a fost ales membru în Consiliul FIFA. Informația a fost comunicată pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal

Mandatul lui Răzvan Burleanu, care se va întinde pe o perioadă de patru ani, a fost confirmat marți, 20 aprilie 2021, în cadrul celui de-al 45-lea Congres UEFA, desfășurat la Montreux, Elveția.

„Prezența în Consiliul FIFA este o performanță pentru diplomația sportivă a României, iar pentru managementul sportiv este cea mai înaltă recunoaștere, de aceea voi face tot ceea ce este posibil cu cea mai înaltă responsabilitate ca, alături de președintele UEFA și de ceilalți 7 colegi din Consiliul UEFA, să pot reprezenta interesele fotbalului european și al altor federații naționale non-europene care împărtășesc aceeași viziune cu UEFA.

Pentru România înseamnă și un acces la o cunoaștere și o înțelegere globală a dezvoltării fotbalului care se va transpune totodată în decizii pe care voi încerca să le influențez la nivel internațional și național.

Totodată, prin demersul de a candida și de a fi ales mi-am dorit să inspir și alți români tineri care consideră că anumite domenii sau funcții le sunt greu accesibile, dacă nu chiar interzise, iar modul nostru de lucru integru să fie un model și pentru ale sectoare de activitate din țara noastră”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

 

Răzvan Burleanu, primul român din Consiliul FIFA

 

Ceilalți trei membri în Consiliul FIFA din partea UEFA, a căror candidatură a fost confirmată în ședința de marți, sunt Georgios Koumas (Cipru), Peter Peters (Germania) și Dejan Savicevic (Muntenegru).

În cadrul Congresului UEFA au mai fost votați opt membri ai Comitetului Executiv UEFA, aceștia fiind: Gabriele Gravina (Italia), Alexander Dyukov (Rusia), David Gill (Anglia), Karl-Erik Nilsson (Suedia), Zbigniew Boniek (Polonia), Rainer Koch (Germania), Just Spee (Țările de Jos) și Servet Yardımcı (Turcia).Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)

Locul rezervat unei persoane de sex feminin în același organism de conducere al FIFA a fost câștigat, în urma alegerilor, de Evelina Christillin (Italia).

Mandatul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, în Consiliul FIFA reprezintă o premieră pentru România, de la afilierea FRF la FIFA în 1923 până azi. Președintele FRF devine astfel și cel mai tânăr membru al Consiliului FIFA. Mandatul echivalează și cu poziția de membru al Comitetului Executiv UEFA.

Citeşte mai multe despre:   Razvan Burleanu,   FRF,   fotbal