Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Răzvan Burleanu, președintele FRF: DNA anchetează plecarea lui Victor Pițurcă de la echipa naţională

Răzvan Burleanu, președintele FRF: DNA anchetează plecarea lui Victor Pițurcă de la echipa naţională

Un articol de: - 04 Mar 2015, 11:44
Foto: frf.ro Sport

Procurorii DNA investighează plecarea lui Victor Pițurcă de la echipa națională, potrivit unei declarații a lui Răzvan Burleanu, președintele FRF. Startul anchetei DNA a fost dat de o plângere a unui grup de susținători ai Universității Craiova. Aceștia îl acuză pe Burleanu că ar fi reziliat contractul cu Pițurcă fără a avea aprobarea Comitetului Executiv al FRF.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a spus, marți, că DNA cercetează acest caz, dar momentan, nu are mai multe detalii legate de acest subiect.

„Ştiu că anchetează plecarea lui Victor Pițurcă de la echipa naţională. Nu am fost chemat încă să dau declaraţii. Nu ştiu să vă dau mai multe detalii", a spus Burleanu, citat de Hotnews.

Atunci când a plecat de la naționala României, Pițurcă nu a plătit despăgubiri, deși în contract era prevăzută o clauză conform căreia acesta era obligat să plătească 500.000 de euro în cazul în care își dă demisia. Fostul selecționer a demisionat de la naționala României pe 16 octombrie 2014 și a plecat la Al-Ittihad, în Arabia Saudită.

„Nu am avut pârghiile necesare: orice persoană care are un contract de muncă, prin codul muncii, nu plăteşte angajatorului când pleacă. La Piţurcă exista o clauză, un contract de muncă, moştenit, nu eu sunt autorul contractului. Clauza în contractul lui de muncă - trebuie să plătească o sumă de dacă îşi dă demisia. Reciproc era mai mult. Dacă îl dădeam afară, trebuia să îi plătim noi această clauză şi în plus toate salariile, care se termina în noiembrie - decembrie 2016. Victor Piţurcă îşi dorea să plece de la naţională. Nu aveam pârghiile din punct de vedere legal, o asemenea clauză într-un contract de muncă nu îţi dă posibilitatea să iei banii de la el. Dacă am fi insistat, probabil Piţurcă nu ar mai fi plecat. El ar fi dat 500 000 de euro, dacă pleca. Pe noi ne costa undeva la 1 milion de euro. De comun acord am încheiat contractul de muncă. Puteam să îi spun să nu plece, dar poate se încăpăţâna şi nu îşi mai făcea treaba cu dedicare, aşa cum ar fi trebuit”, a mai spus Burleanu.

Răzvan Burleanu a subliniat faptul că FRF nu a fost prejudiciată prin rezilierea contractului cu Victor Pițurcă.

"Dacă ați avea cunoștințe juridice, prejudiciu nu poate să fie decât estimat și nu poate fi stabilit decât de o instanță. În niciun caz federația nu a fost prejudiciată în nuanța pe care dumneavoastră ați dorit să o introduceți. Vă asigur că toate procedurile în ceea ce privește rezilierea contractului cu Victor Pițurcă s-au respectat. Această reziliere este în interesul domnului Pițurcă, dar și în interesul fotbalului românesc", declara Răzvan Burleanu, pe 27 octombrie 2014.

 

Citeşte mai multe despre:   razvan burleanu,   Universitatea Craiova,   Victor Piturca,   nationala Romaniei