Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Ionuț Stroe, clarificări despre reluarea antrenamentelor: Cluburile și administratorii de baze sportive pot deschide activitatea, cu respectarea regulilor. Când se vor relua meciurile din Liga 1 (VIDEO)

Ionuț Stroe, clarificări despre reluarea antrenamentelor: Cluburile și administratorii de baze sportive pot deschide activitatea, cu respectarea regulilor. Când se vor relua meciurile din Liga 1 (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 02 Iun 2020, 12:24
Ionuț Stroe, clarificări despre reluarea antrenamentelor: Cluburile și administratorii de baze sportive pot deschide activitatea, cu respectarea regulilor. Când se vor relua meciurile din Liga 1 (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Sport

Ministerul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a făcut clarificări, marți, despre condițiile în care sportivii își pot relua antrenamentele, menționând că atât cluburile, cât și administratorii de baze sportive pot deschide activitatea, însă doar cu respectarea regulilor impuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus.

 

Meciurile din Liga 1, programate să înceapă în al doilea weekend din luna iunie

 SCANDAL MONSTRU PROVOCAT DE CEL MAI CELEBRU CUPLU DIN ROMÂNIA: AM MERS LA POLIŢIE ŞI... (GALERIE FOTO)

Ionuț Stroe a afirmat că meciurile de fotbal din Liga 1 sunt programate să înceapă în al doilea weekend din luna iunie.

Ministrul Tineretului și Sportului a declarat că va fi obligatorie testarea înainte de competiție de face cu 2-3 zile, înainte de primul meci, aceata fiind făcută atât la sportivi, cât și la arbitri, delegați, oficialii anti-doping, care vor veni să testeze jucătorii. Mai mult, în afară de testarea făcută înaintea competiției, alte testări vor fi repetate din 14 în 14 zile.

Totodată, acesta a menționat că este menținută regula conform căreia nu este permis accesul spectatorilor în tribune.

 

Ionuț Stroe, despre reluarea antrenamentelor și competițiilor sportive

 

Oficialul a declarat, în cadrul conferinței, că se pot deschide competițiile sportive pentru sporturile individuale și, totodată, sunt permise antrenamentele indivduale la sporturile de sală.

De asemenea, potrivit ministrului,  se pot relua antrenamentele individuale în bazin, sportivul având voie pe un singur culoar, iar masca trebuie purtată până în momentul intrării în bazin. Accesul înotătorilor la vestiare se va face eșalonat.

Ionuț Stroe a mai menționat că junorii se pot antrena în regim individual și în grupuri de maxim trei, iar în cazul sporturilor de echipă, care au loc în sală, atât pentru juniori, cât și pentru seniori, antrenamentele vor fi, de asemenea, individuale.

”Cluburile și administratorii de baze sportive pot deschide activitatea, cu respectarea regulilor”, a menționat ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

Cât despre antrenamentele fotbaliștilor, oficialul a reamintit că recomandarea este ca acestea să se facă în regim de cantonament, cu izolara jucătorilor.

Ionuț Stroe a adăugat că dacă se renunță la acest regim, clubul sportiv își asumă riscul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce competiții sportive se pot desfășura din nou

 

Reamintim că, România a intrat, la 1 iunie, în etapa a doua de relaxare a măsurilor impuse penntru prevenirea pandemiei de coronavirus, astfel că, competițiile sportive care se desfășoară în aer liber pot fi reluate.

Cu toate acestea, concursurile nu se vor relua în cazul sporturilor de contact.

”Se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie, dar - atenție! - pentru sporturile care se practică afară, în aer liber, și mai puțin sporturi de contact. Deci sporturile vor fi, competițiile vor fi posibile în aer liber, mai puțin sporturile de contact, și competițiile se vor desfășura în această etapă fără spectatori”, a declarat, recent, președintele Klaus Iohannis.

 

Fotbalul din România: Ce reguli propun LPF și FRF pentru reluarea campionatului

 

În contextul reluării sporturilor, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) și Federația Română de Fotbal (FRF) au pus la punct două protocoale, care vor fi supuse dezbaterii și aprobării Comitetului Executiv al FRF.

Documentele cuprind propuneri cu privire la desfășurarea meciurilor din România odată cu reluarea competiției, care a fost întreruptă în martie, la începutul izbucnirii pandemiei de SARS-CoV-2 din România.

Citeşte mai multe despre:   Ionut Stroe,   coronavirus,   Covid-19