Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport România ar putea juca la CE din 2012. Bosnia, aproape de suspendare

România ar putea juca la CE din 2012. Bosnia, aproape de suspendare

Un articol de: - 29 Mar 2011, 17:27
România ar putea juca la CE din 2012. Bosnia, aproape de suspendare Foto: soccer-magazine.com Sport

Din cauza faptului că Federația de Fotbal din Bosnia – Herțegovina nu respectă regulamentele UEFA și FIFA, toate echipele de fotbal bosniace inclusiv naționala ar putea fi suspendate din competițiile organizate de cele două foruri fotbalistice.

Federația de la Sarajevo are în momentul de fața trei președinți, unul bosniac musulman, unul sârb și unul croat, care reprezintă toate cele trei etnii din Bosnia. UEFA și FIFA au avertizat că acest lucru este împotriva regulamentelor și a mandatat oficialii de la Sarajevo să rectifice situația, în caz contrar bosniecii vor fi dezafiliați, de la 1 aprilie.

Cei trei președinți ai federației bosniece s-au adunat astăzi într-o ședință extraordinară pentru a decide noul regulament. Acesta a picat cu 22 de voturi “pentru”, 28 “împotrivă” și 3 abțineri.

În acest context, Bosnia – Herțegovina riscă suspendarea din toate competițiile UEFA și FIFA. Federația bosniacă asteaptă reacția oficială a celor două foruri fotbalistice.

Regulamentele acestora prevăd un singur președinte al federației de fotbal ales cu un mandat de patru ani.

Astfel în cazul suspendării Bosniei, naționala României ar avea mari șanse să se califice la Campionatul European de Fotbal (CE) din 2012.


Citeşte mai multe despre:   2012,   UEFA,   FIFA,   suspendare