Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Coronavirus: Jucătorii din China nu mai pot face deplasarea la Piața Neamț pentru meciul din Cupa Davis

Coronavirus: Jucătorii din China nu mai pot face deplasarea la Piața Neamț pentru meciul din Cupa Davis

Un articol de: Sebastian Pricop - 17 Feb 2020, 14:09
Coronavirus: Jucătorii din China nu mai pot face deplasarea la Piața Neamț pentru meciul din Cupa Davis Foto: Hepta Sport

Epidemia de coronavirus care face ravagii în China provoacă probleme și în lumea sportului! Meciul de Cupa Davis dintre România și China din play-off-ul Grupei Mondiale I, care trebuia să se desfășoare pe 6-7 martie, nu mai poate avea loc deoarece jucătorii din China nu pot ajunge la Piatra Neamț.

Acum, decizia va aparține Federației Internaționale de Tenis care trebuie să decidă dacă România avansează mai departe sau meciul va fi programat pentru o altă dată.

"Chiar astăzi am primit un răspuns de la federaţia internaţională. În această seară se va lua o hotărâre. Pentru că federaţia chineză a transmis deja că nu poate veni, dar federaţia internaţională nu a luat încă o hotărâre în sensul ăsta. Deci federaţia chineză a trimis un mail la federaţia internaţională în data de 7 februarie iar cei de la acolo vor lua o hotărâre în această seară.

Ultimul cuvânt aparţine federaţiei internaţionale, ei hotărăsc dacă se amână sau pierd meciul. Dar probabil că vor amâna. Deşi aici, cu amânarea este greu, pentru că există calendare internaţionale, trebuie să găsească o altă dată care să coincidă. Chinezii nu au cerut o amânare, ei au anunţat că nu pot ieşi din ţară până la sfârşitul lui aprilie din cauza epidemiei de coronavirus. Pentru că delegaţia era formată din 16 persoane, şi doar 2-3 jucători e posibil să fie în afara Chinei", a declarat George Cosac, vicepreședintele Federației Române de Tenis.

Acesta a arătat că sunt șanse importante ca România să fie declarată câștigătoare deoarece programul este foarte strâns și se găsește greu o altă dată pentru reprogramarea meciului.

"Putem lua în calcul şi treaba asta, depinde cum stau cei de la federaţia internaţională cu perioadele pentru meciurile de genul acesta. Pentru că sunt foarte puţine perioadele în care ei organizează întâlniri de Cupa Davis. Din cauza calendarului competiţional internaţional. Adică săptămânile rezervate pentru Cupa Davis şi Cupa Federaţiilor sunt distincte şi bine determinate. Acum, aşteptăm, până mâine dimineaţă vom avea un răspuns", a arătat George Cosac.

Echipa României de Cupa Davis urma să întâlnească China în play-off-ul Grupei Mondiale I, în 6-7 martie, la Piatra Neamţ, conform tragerii la sorţi care a avut loc în luna octombrie a anului trecut.

În cazul în care România va câştiga întâlnirea din martie 2020 va juca încă un play-off, în septembrie 2020, la care vor participa şi echipele care au pierdut în calificările pentru turneul final.
 

Ion Țiriac și-a uitat două mașini Ferrari într-un garaj din Munchen, timp de 10 ani. Ce s-a întâmplat apoi E DE NECREZUT!

Citeşte mai multe despre:   China,   Stiri Piatra Neamț