Semne de întrebare după calificarea României în semifinale: De ce a refuzat Ungaria ultimul atac care ne-ar fi putut trimite acasă?

Semne de întrebare după calificarea României în semifinale: De ce a refuzat Ungaria ultimul atac care ne-ar fi putut trimite acasă?
sursă foto: Telekom Sport

România s-a calificat miercuri în semifinalele Campionatului European de Handbal Feminin în ciuda înfrângerii suferite în ultimul meci al grupei împotriva Ungariei. Hadnabalistele au pierdut la 2 goluri, fix diferenţa de care aveam nevoie pentru a merge mai departe.

De aici se lansează şi un scenariu interesant pentru că Ungaria care juca doar pentru palmarest, şansele de calificare fiind pur teoretice, a refuzat să mai lanseze un ultim atac pentru a marca golul care ar fi trimis România acasă.

După ce Laslo a ratat lovitura de la 7 metri pe care a avut-o România, Ungaria mai avea la dispoziţie 8 secunde pentru a mai marca, însă antrenorul Kim Rasmussen nu şi-a mai folosit ultimul time-out avut la dispoziţie pentru a pregăti schema de joc şi nici handbalistele maghiare nu au mai dorit să repună mingea în joc, preferând să lase meciul să se încheie 31-29.

În urmă a rămas întrebarea dacă Ungaria nu a dorit să mai marcheze pentru ca România să fie eliminată şi Norvegia să meargă în semifinale sau pur şi simplu unguroaicele s-au mulţumit cu victoria şi nu au fost interesate de diferenţa de goluri şi calculele matematice pentru calificare.

În semifinalele competiţiei naţioanala României va înfruntea Rusia.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe