Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport România s-a calificat la Mondialul de Handbal Feminin. Spectacol total în play-off-ul cu Muntenegru. Recordul bifat de naționala lui Adi Vasile

România s-a calificat la Mondialul de Handbal Feminin. Spectacol total în play-off-ul cu Muntenegru. Recordul bifat de naționala lui Adi Vasile

Un articol de: Andrei Vlad - 21 Apr 2021, 20:01
România s-a calificat la Mondialul de Handbal Feminin. Spectacol total în play-off-ul cu Muntenegru. Recordul bifat de naționala lui Adi Vasile foto: Facebook Sport

România a reușit să se califice la Campionatul Mondial de Handbal Feminin, care se va desfășura la finalul lui 2021. „Tricolorele" au reușit să treacă de Macedonia de Nord și în retur, într-o manieră zdrobitoare, cu scorul de 35-20.

Play-off-ul cu Muntenegru a fost câștigat fără probleme de „tricolore", în tur și retur. În partida de astăzi, cea decisivă, Cristina Neagu a jucat doar în prima repriză, iar extremele au făcut spectacol, în special Laura Moisă, care a marcat 6 goluri până la pauză. România a intrat la pauză cu 8 goluri diferență.

 

A 25-a calificare pentru naționala de handbal a României, la Mondial

 

Naționala condusă de către Adi Vasile a reușit calificarea cu numărul 25 la Mondial, din tot atâtea încercări. România este singura țară din lume care bifează această performanță.

Campionatul Mondial de Handbal Feminin se va disputa în Spania, în perioada 2-19 decembrie. La startul turneului vor fi, în premieră, 32 de națiuni. Doar Europa va avea 16 reprezentante. 

Mondialul de handbal feminin se desfășoară o dată la doi ani de zile.

 

Macedonia de Nord – România 20-35 (10-18)

 S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Micevska, Serafimova; Ristovska 2, Janeska 1, Stojkovska 2, Stojanovska, Borizovska, Gadikova, Sedloska, Djatevska, Gjorgjijevska 6, Jankulosvka 1, Jovanovska, Livrinikj 5, Dabevska 1, Gichevska 2.

Hosu, Dedu, Dumanska; Moisă 8, Dincă 3, Pristaviță 2, Neagu 2, Pintea 4, Laslo 2, Bazaliu 4, A. Popa 1, Polocoșer, Ostase 1, Seraficeanu 4, Iuganu 4, Subțirică.

Citeşte mai multe despre:   Cristina Neagu,   handbal,   Adrian Vasile