Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport România va avea primul fotbalist străin în naționala de fotbal. Acesta este un fan al mâncărurilor românești

România va avea primul fotbalist străin în naționala de fotbal. Acesta este un fan al mâncărurilor românești

Un articol de: - 15 Iul 2016, 18:48
România va avea primul fotbalist străin în naționala de fotbal. Acesta este un fan al mâncărurilor românești Foto: clujmanifest.ro Sport

Preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal ar putea aduce debutul în naționala de fotbal a României, nu doar a selecționerului german Christoph Daum, dar și a primului jucător străin din istoria naționalei, Mario Camora.

Portughezul de 29 ani, care este văzut de mulți drept cel mai bun fundaș stânga din campionatul intern a declarat “Azi sau mâine vor ajunge ultimele documente. Am înţeles că a vorbit cineva de la Federaţie la club, dar nu ştiu mai mult. Când mi-au cerut documentele cei de la club am simţit o mare emoţie în inimă”, pentru Prosport.

Cetăţenia română, acordată la cerere, are nişte reguli stricte care trebuiesc respectate. Un cetăţean străin care aderă la dobândirea cetăţeniei trebuie să locuiască “în condiţiile legii pe teritoriul statului român de cel puţin 8 ani sau, în cazul în care este căsătorit şi convieţuieşte cu un cetăţean român, de cel puţin 5 ani de la data casatoriei”, scrie legea nr. 21/1991 republicată în 2010. Chiar dacă nu locuieşte în România de 8 ani şi nu e căsătorit cu o româncă, Mario Camora beneficiază de excepţiile legii, care înjumătăţesc această perioadă în cazul în care “solicitantul este o personalitate recunoscută pe plan internaţional”. Recunoaşterea internaţională, în cazul lui Camora, vine din cele 15 partide jucate cu CFR în cupele europene.

Acesta a vorbit și despre bucătăria românească, declarându-se un fan al sarmalelor, slăninei și a salatei de vinete pe pâine.

Citeşte mai multe despre:   meci de fotbal live