Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Motivul pentru care Cristian Ţopescu a fost INTERZIS la TVR (VIDEO)

Motivul pentru care Cristian Ţopescu a fost INTERZIS la TVR (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 15 Mai 2018, 17:46
Sport

România îşi plânge cel mai mare comentator sportiv, Cristian Ţopescu, care a murit, marţi, la vârsta de 81 de ani.

De-a lungul prestigioasei sale cariere, Ţopescu a comentat finalele CM de handbal 1970, 1974, câştigate de România, noaptea de vis a Nadiei, Montreal 1976, sau România - Argentina, de la Campionatul Mondial din SUA 1994. Cea mai mare ratare însă a carierei sale prestigioase a fost finala Cupei Campionilor câştigată de Steaua în 1986, la care i s-a interzis participarea.

Atunci, Cristian Ţopescu ispăşea o suspendare pe termen nelimitat şi a căzut în dizgraţie din cauza unor afirmaţii făcute în timpul meciului de fotbal Suedia – România, jucat în 1983, în preliminariile Euro '84, scrie Telekomsport.

În acea perioadă, în jurul echipei naţionale se discuta faptul că unii jucători aveau oferte de la Real Madrid, Fiorentina, Benfica. Şi la un moment dat, în timpul partidei Suedia - România, Ţopescu a spus: "Dacă lui Balaci i se va aproba să joace peste hotare, ca şi lui Boloni şi lui Ştefănescu, vor fi doar avantaje pentru ţară, pentru Federaţie, pentru club, pentru jucători şi pentru echipa naţională. Dar cel mai mare avantaj va fi stimulentul extraordinar pentru cei tineri, care vor vedea că un jucător serios are la o anumită vârstă şansa de a juca într-o echipă echipă străină valoroasă, sporind prestigiul fotbalului românesc".

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

"Vorbele mele au fost interpretate de primul ministru Constantin Dăscălescu. El a pus mâna pe telefon, a sunat-o Elena Ceauşescu şi i-a zis: «Ţopescu a îndemnat tinerii din România să plece din ţară». Am aflat mai târziu. Fireşte că eu nu mă referisem la tinerii din România, nu mă referisem la toţi sportivii sau la toţi fotbaliştii din România, ci numai la câţiva care jucaseră multe meciuri în naţională şi meritau o asemenea recompensă. Urmarea? Am fost scos din Televiziunea Română, suspendat pe termen nelimitat", a povestit fostul mare comentator sportiv, mulţi ani mai târziu, într-un interviu.

Suspendarea avea să dureze până în 1989, timp în care Ţopescu a fost crainicul stadionului Steaua, dar nu a putut să comenteze şi finala de la Sevilla, din 1986.

Citeşte mai multe despre:   Cristian Ţopescu,   Cupa Campionilor 1986
 
 
 
Loading...