Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Scandal la Jocurile Olimpice: Scrimera sud-coreeancă Shin A Lam a pierdut calificarea în finală din cauza erorilor arbitrilor (VIDEO)

Scandal la Jocurile Olimpice: Scrimera sud-coreeancă Shin A Lam a pierdut calificarea în finală din cauza erorilor arbitrilor (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 31 Iul 2012, 13:49
Scandal la Jocurile Olimpice: Scrimera sud-coreeancă Shin A Lam a pierdut calificarea în finală din cauza erorilor arbitrilor (VIDEO) Sport

Olimpiada are și momentele ei neplăcute. Dupa ani de muncă și antrenamente foarte grele, sunt cazuri în care sportivii pierd medaliile pe nedrept.

Primele erori la Olimpiada din Londra au apărut în cea de-a patra zi de concurs, când un scandal uriaș s-a iscat la concursul individual de spadă feminin. Duelul dintre Britta Heidemann și Shin A Lam s-a terminat la egalitate, astfel s-a intrat în prelungiri, la scorul de 5-5.  La ultimul asalt, sud-coreeanca avea avantaj, însă spre ghionionul ei, cronometrul s-a oprit cu o secundă înainte de final. Când arbitrii au dictat reluarea partidei, oficialii au uitat să pornească cronometrul. În respectiva „secundă", Britta Heidemann a reușit patru atacuri, iar la unul dintre ele a punctat, motiv pentru care arbitrii au declarat-o câștigătoare.

Delegația sud-coreenilor a făcut contestație, dar după o oră de deliberări, arbitrii s-au menținut pe poziție. Cu lacrimi în ochi, Shim A Lam a fost cu greu convinsă de oficialii Federației Internaționale de Scrimă să părăsească suprafața de concurs.

Scrimă: Shin A Lam, dezavantajată de arbitru la JO
Embed:

Și la gimnastica masculină, în finala pe echipe au fost probleme. După China, care și-a adjudecat medalia de aur, Marea Britanie a fost echipa care a fost anunțată oficial pe locul 2, iar Ucraina pe locul 3. Japonia s-a clasat abia pe locul 4. Nemultumiți de notarea lui Uchimura la cal cu manere, japonezii au facut contestație. În urma rezultatului, Japonia a trecut pe locul 2 iar Marea Britanie pe 3. Cei care au părăsit dezamăgiți concursul au fost cei din Ucraina, care au rămas în afara podiumului.


 

Citeşte mai multe despre:   Jocurile Olimpice