Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Se îndreaptă Liga I spre faliment? Tolontan: LPF a avertizat cluburile că banii din drepturile TV e posibil să nu mai vină

Se îndreaptă Liga I spre faliment? Tolontan: LPF a avertizat cluburile că banii din drepturile TV e posibil să nu mai vină

Un articol de: - 03 Dec 2014, 11:05
Se îndreaptă Liga I spre faliment? Tolontan: LPF a avertizat cluburile că banii din drepturile TV e posibil să nu mai vină Sport

Aproape toate cluburile din Liga I ar putea avea în viitorul apropiat mari probleme financiare, dacă banii de pe drepturile TV ar veni cu întârziere sau nu ar mai veni deloc, scrie Cătălin Tolontan pe blogul său.

Timp de un an, Iorgulescu afișase un calm de neștirbit. Părea că știe exact ce se va întîmpla. I-a dat meciurile firmei lui Paszkany, care a plătit prima tranșă de 13,6 milioane de euro plus TVA. Mulți se îndoiseră, inclusiv jurnalistul care semnează aceste rînduri. Dar Paszkany a achitat.

Tranșa a doua, tot de 13,6 milioane, urmează să fie achitată în ianuarie 2015. De prin octombrie, Iorgulescu a început să fie îngrijorat. “Ni s-a promis că ne vor da banii”, povestește cineva din Ligă. Dar Iorgulescu este negru scrum.

Peste 90% dintre cluburi depind de acești bani. Ca să fie și mai clar, doar Steaua poate continua la nivelul de acum dacă drepturile TV ar întîrzia sau nu s-ar plăti. În rest, toate cele 17 cluburi încasează între 35%, puține, și spre 80% din bugetul lor din drepturile de televizare”, scrie Tolontan.

Situaţia ar putea deveni peste noapte explozivă atât pentru oficialii din fotbal, cât şi pentru majoritatea cluburilor.

LPF a avertizat deja cluburile pe canale neoficiale că e groasă. E posibil ca banii de TV să nu mai vină, sigur să se reducă, iar bugetele alocate de Primării vor rămîne și ele în curînd în ierbarul de amintiri”, susţine Tolontan.

Deja cea mai mare parte a cluburilor din Liga I au fie problem financiare, fie probleme cu justiţia. Mai exact, 12 din cele 18 cluburi care activează acum în Liga I. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Catalin Tolontan,   Liga I