Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Simona Halep joacă pentru ROMÂNIA, dar... Detaliul neştiut despre ORIGINEA jucătoarei care a câştigat trofeul de la Roland Garros

Simona Halep joacă pentru ROMÂNIA, dar... Detaliul neştiut despre ORIGINEA jucătoarei care a câştigat trofeul de la Roland Garros

Un articol de: B1.ro - 14 Iun 2018, 00:14
Sport

Joacă zi de zi pentru România şi tocmai le-a adus iubitorilor de sport din ţara noastră una dintre cele mai mari bucurii din ultimii ani: câştigarea trofeului de la Roland Garros.

Puţini ştiu însă că Simona Halep, liderul WTA, este născută într-o familie de aromâni.

Bunicii Simonei s-au născut în Grecia, după care au ajuns în Bulgaria, de unde au fost deportaţi în localitatea Stejaru, din Tulcea. 

Potrivit site-ului protagon.gr, bunica din partea tatălui, pe care o cheamă tot Simona, s-a născut în Soho, un sat din afara Salonicului. Stere Halep, tatăl Simonei, a dorit astfel să respecte tradiţia aromânilor, punând copiilor numele părinţilor.

Migrarea familiilor strămoșilor Simonei de la Salonic la Constanța este un exemplu al istoriei regiunii Dobrogei, o regiune multi-etnică și multi-religioasă care poartă amprenta imperiilor ce s-au luptat pentru a pune mâna pe acest teritoriu, notează sursa citată.

Simona Halep nu a vizitat încă Grecia, spre deosebire de părinții ei, care au putut fi surprinşi vara trecută în ţara înaintaşilor lor.

(Foto: protagon.gr)
 

Citeşte mai multe despre:   Simona Halep,   Grecia
 
 
 
Loading...