Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Șoc în sportul mondial: Serena Williams și Simone Biles ar fi fost prinse dopate la Jocurile Olimpice de la Rio și ar fi fost acoperite prin certificate medicale (FOTO)

Șoc în sportul mondial: Serena Williams și Simone Biles ar fi fost prinse dopate la Jocurile Olimpice de la Rio și ar fi fost acoperite prin certificate medicale (FOTO)

Un articol de: - 13 Sep 2016, 17:55
Sport

Nume mari ale sportului american, precum surorile Serena şi Venus Williams, gimnasta Simone Biles şi baschetbalista Elena Delle Donne, ar fi fost depistate pozitiv la controalele antidoping efectuate la Jocurile Olimpice de la Rio şi ar fi justificat cu certificate medicale folosirea substanţelor interzise, ele fiind însă protejate de Agenția Mondială Antidoping (WADA), susține un hacker rus care a spart site-ul WADA, conform Gazzetta dello Sport.

Dezvăluirile care ar putea produce un adevărat cutremur în lumea sportului mondial ar veni de pe computerele unui hackeri, cel mai probabil din Rusia, care ar fi aceeași care au făcut și dezvăluirile în legătură cu Hillary Clinton.

În cazul lui Simone Biles, care a câștigat 4 medalii de aur la Rio, ar fi vorba de amfetamine (metilfenidat) descoperite la testele antidoping. Iar Serena Williams, considerată poate cea mai mare jucătoare de tenis din toate timpurile, de oxicodonă, hidromorfonă, prednison şi alte substanţe, în timp ce Delle Donne ar fi utilizat amfetamine şi hidrocortizon.

 

 

Subiectul certificatelor medicale folosite de unii sportivi pentru a explica valori anormale în privința unor substanțe care cad sub incidența Agenției Mondiale Antidoping este unul controversat. În trecut au existat numeroase cazuri în care sportivi au fost absolviți de orice vină în urma prezentării unor astfel de documente, dar au fost și situații în care aceștia au primit suspendări importante. Un exemplu important este cel al Mariei Sharapova și cazul său privind utilizarea de meldonium.

Potrivit Gazzetta dello Sport, cele mai multe cazuri de justificări medicale ale unor substanţe interzise relevate la testele antidoping se înregistrează la Federaţia Internaţională de Gimnastică. Acest for ar fi întărit afirmaţiile sportivilor prin documente care susţin că au luat unele substanţe în scop terapeutic. Și în cazul surorilor Williams ar putea fi un caz de excepție privind utilizarea anumitor substanțe, excepție ce poate fi acordată de orice agenție anti-doping cu aprobare de federațiile internaționale.

Analizele lui Simone Biles

Aceste dezvăluiri ale hackerilor ruși vin în contextul în care atleții ruși au excluși de la Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2016 și 2020 pe motiv că au beneficiat de un program controlat la nivel național de dopaj. Informațiile furnizate de ruși ar putea fi o răzbunare pentru pedeapsa suferită.

Citeşte mai multe despre:   dopaj,   Serena Williams,   Jocurile Olimpice,   dezvaluiri,   sport,   hacker
 
 
 
Loading...