Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Sportivele din echipa de spadă a României vor primi 70.000 de euro, rente viagere şi o maşină, după performanța de la Rio

Sportivele din echipa de spadă a României vor primi 70.000 de euro, rente viagere şi o maşină, după performanța de la Rio

Un articol de: - 13 Aug 2016, 11:58
Sportivele din echipa de spadă a României vor primi 70.000 de euro, rente viagere şi o maşină, după performanța de la Rio  Foto: romaniatv.net Sport

Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu au cucerit, joi noapte, medalia de aur la spadă echipe, la Jocurile Olimpice de la Rio.

Pentru performanța lor, fiecare sportivă va primi, conform legislației în vigoare, cu un premiu de 35.000 de euro (echivalentul în lei), care va fi dublat, şi este acordat de COSR, un autoturism Renault, precum şi rente viagere, cuantumul acestora fiind de 1,5 salarii medii brute pe economie şi urmând a fi acordate lunar, informează Adevărul.

La rândul lor, jucătorii de tenis Florin Mergea şi Horia Tecău, care au obținut medalia de argint la proba de dublu, vor fi recompensați cu câte un premiu de 28.000 de euro (echivalentul în lei), care va fi dublat de COSR.

De asemenea, halterofilul Gabriel Sâncrăian, care a câştigat medalia de bronz la categoria 85 de kilograme, va primi de la COSR cu suma de 21.000 de euro (echivalentul în lei), care poate fi, de asemenea, dublată.

Și cluburile la care sunt legitimați sportivii medaliați îi vor recompensa pe aceștia cu seume care ar putea ajunge la 50 la sută din cuatumul celor provenite de la COSR, potrivit news.ro.

Citeşte mai multe despre:   sportivi,   bani,   medalii