Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Sportivi români acuzați de dopaj: Un antrenor german spune că România ar fi recurs la un dopaj sistematic al halterofililor

Sportivi români acuzați de dopaj: Un antrenor german spune că România ar fi recurs la un dopaj sistematic al halterofililor

Un articol de: - 11 Aug 2016, 13:26
Sportivi români acuzați de dopaj: Un antrenor german spune că România ar fi recurs la un dopaj sistematic al halterofililor Foto: ziare.com Sport

Antrenorul lotului de haltere al Germaniei a acuzat România și alte câteva țări europene că ar fi recurs la un dopaj sistematic al halterofililor, iar autoritățile au închis ochii la aceste ilegalități.

"Pe lângă Rusia și Bulgaria (ai cărei halterofili au fost excluși de la actuala ediție a JO — n. red.), mai multe țări au recurs la dopaj sistematic. Kazahstan, Belarus, Uzbekistan, Armenia, Moldova, România și Ucraina ar fi trebui la rândul lor excluse" a declarat Oliver Caruso pentru ziarul german Bild, scrie Agerpres.

"Sistemul este bolnav. Întregul sistem este corupt. Există, cu siguranță, cineva care acoperă toate astea. Știu cum funcționează. Un antrenor străin mi-a explicat cum merg lucrurile. Sunt avertizați atunci când urmează să aibă loc controalele antidoping" a mai acuzat antrenorul.

Oliver Caruso a acuzat Comitetul Olimpic Internașional că nu ține cont de cifre și de dovezi ca să ia deciziile corecte și că ar trebui "măsuri radicale" pentru a descuraja acest fenoment de a se mai răspândi.

Lumea sportului german a reacționat deja cu vehemență, săptămâna trecută, la decizia de a permite unei părți a delegației ruse de a participa la Jocurile Olimpice 2016, acuzându-l în special pe Thomas Bach, președintele german al CIO, că a vrut să-i protejeze pe ruși.

Citeşte mai multe despre:   sport,   dopaj,   Jocurile Olimpice