Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport „Sportivul român e gândit ca fiind semicretin, mort de foame“. CTP îi critică dur “domnii” care conduc această țară

„Sportivul român e gândit ca fiind semicretin, mort de foame“. CTP îi critică dur “domnii” care conduc această țară

Un articol de: - 11 Aug 2016, 12:57
„Sportivul român e gândit ca fiind semicretin, mort de foame“. CTP îi critică dur “domnii” care conduc această țară Sport

Jocurile Olimpice de la Rio au fost pentru România ca un duș rece. Dacă până acum bănuiam că sportul este pe o pantă descendentă, această competiție ne-a arătat exact unde ne situăm.

Cel mai relevant caz este cel al gimnasticii. Abonată la medalii, echipa României nici nu s-a calificat la JO, afirmă Cristian Tudor Popescu într-un interviu pentru Digi Sport.

”Ce e în sportul românesc a mai observat Ion Ţiriac la Sydney în anul 2000. În cei 26 de ani de la căderea comunismului, în ciuda unor rezultate excepţionale pe care le-a mai obţinut sportul românesc, s-a produs o erodare continuă a sistemul sportiv din ţară. În comunism se puteau decide investiţii. Federaţia controlată de partid făcea investiţii. Ele se făceau! În 26 de ani, elanul a trecut. Aşa s-a întâmplat şi în gimanstică, chiar dacă au mai fost rezultate. Dacă va dispărea Octavian Belu, nu o să ai om să îl pui în locul lui, în asenţa unui sistem coordonat la nivel statal, doar câteva performanţe individuale se mai ivesc. Acum s-a terminat, asta se întâmplă şi că nu se face nimic, domnii care conduc această ţară, aceşti indivizi cărora nu le ajunge slănină pe creier, trebuie să îi intereseze ce înseamnă sportul pentru o naţiune, cum formează copiii, cum le dă putere, disciplină, fair play pentru viaţă, pentru că sportivul român e gândit ca un semicretin care trebuie să fie mort de foame, dresat până obţine rezultate”, a spus jurnalistul.

 

Citeşte mai multe despre:   CTP,   Cristian Tudor Popescu,   sport,   JO,   Olimpiada,   gimnastica