Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Florin Talpan, solicitare expresă pentru EA Sports: FCSB nu e Steaua nici în celebrul joc FIFA 2020

Florin Talpan, solicitare expresă pentru EA Sports: FCSB nu e Steaua nici în celebrul joc FIFA 2020

Un articol de: Sebastian Pricop - 02 Oct 2019, 17:52
Florin Talpan, solicitare expresă pentru EA Sports: FCSB nu e Steaua nici în celebrul joc FIFA 2020 Foto: Facebook/ Florin Talpan Sport

Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, nu face nicio concesie în lupta sa pentru a demonstra că FCSB nu are nicio legătură cu Steaua București. Pe lângă războaiele duse în instanță, acesta a mers până și la compania EA Sports pentru a solicita expres ca celebrul joc FIFA 2020 să facă diferență clară între Steaua și FCSB.

"Am contactat compania EA la solicitările suporterilor steliști, care ne-au semnalat că Fotbal Club FCSB este prezentată în jocul FIFA 20 ca deținătoare a unor elemente din identitatea clubului Steaua București. Așa ceva este inacceptabil. În 2019, după atâtea procese câștigate de Steaua București împotriva celor de la FC FCSB, după toate hotărârile care spun foarte clar că FC FCSB nu este și nu a fost niciodată Steaua București, nimeni nu mai are vreo scuză pentru a continua această minciună și pentru a induce suporterii în eroare”, a declarat Florin Talpan pentru GSP. 

Acesta are și un precedent pe care să îl invoce și anume scoaterea echipei Juventus Torino din joc și introducerea unei echipe virtuale în urma unui conflict de proprietate intelectuală.

"Compania EA a dat deja dovadă că știe ce înseamnă noțiunea de proprietate intelectuală. Exemplu concret în acest sens e cazul echipei Juventus Torino. Deoarece această echipă nu le-a permis celor de la EA să folosească marca Juventus în noul lor joc, EA a introdus în campionatul italian din FIFA 20 echipa Piemonte Calcio.

E vorba despre o echipă fictivă, care ține locul celor de la Juventus Torino. E o dovadă de bun simț și respect față de echipa Juventus, față de marca Juventus și față de fanii acestei echipe. Nu înțelegem de ce Steaua nu a primit același tratament. Din păcate, suntem forțați să ne gândim că avem de-a face cu un caz de discriminare. Aceasta este singura concluzie pe care o putem trage.

Compania EA a tratat cu respect o echipă italiană, dar cu lipsă totală de respect o echipă din România. Vrea cumva EA să sugereze că echipele italiene sunt mai importante decât cele românești? Sau că un brand italian merită respectat, în timp ce un brand românesc nu merită nimic? Sperăm că nu. Sperăm că totul a fost doar o eroare și că ea va fi corectată cât mai repede. Sperăm să găsim înțelegere la compania EA. Nu cerem altceva decât respect față de Clubul Sportiv al Armatei, față de marca Steaua, cea mai importantă marcă sportivă din România, și față de suporterii steliști”, a arătat juristul CSA Steaua.

Descidenderea în forță a lui Florin Talpan a speriat și angajații EA Sports care au afirmat că s-au speriat când s-a prezentat cu funcția de colonel de justiție.

"A intrat în sediu și s-a prezentat că e colonel de justiție. Vă dați seama că și persoana de la poartă, care ieri spunea că nu vrea să-și spună numele când a fost sunată, a încercat să se îndepărteze. Nu voia să aibă de-a face cu el. A durat totul câteva minute, apoi a plecat. Nu ne-am mai confruntat cu așa ceva până acum. Au mai fost probleme legate de jocuri, dar la un astfel de nivel nu s-a mai întâmplat”, a arătat un angajat pentru GSP.
 

Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Citeşte mai multe despre:   FCSB,   Steaua,   FIFA