Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Tenismenul Florin Mergea, despre conflictul cu CTP: Nu poate să vină cineva din afară să spună aia a fost sau nu a fost

Tenismenul Florin Mergea, despre conflictul cu CTP: Nu poate să vină cineva din afară să spună aia a fost sau nu a fost

Un articol de: Traian Avarvarei - 05 Mai 2020, 19:41
Tenismenul Florin Mergea, despre conflictul cu CTP: Nu poate să vină cineva din afară să spună aia a fost sau nu a fost Sport

Tenismenul Florin Mergea, locul 136 ATP, a vorbit din nou despre conflicul dintre el și jurnalistul Cristian Tudor Popescu care a luat amploare, în 2016, după ce perechea Horia Tecău-Florin Mergea a ratat medalia de aur la dublu la Jocurile Olimpice de la Rio în fața cuplului spaniol format din Rafael Nadal și Feliciano Lopez. Jurnalistul a comentat atunci în termeni duri înfrângerea echipei din România, precizânc că Mergea a fost ”mai mai preocupat să-i arate lui Rafa Nadal în văzul lumii întregi ce tenis știe el”.

Sub titlul „Mergea a câștigat argintul pentru România”, CTP scria atunci într-un aticol publicat pe site-ul Republica.ro: ”Nu pot să dorm, deși e 4 dimineața. Cred că nu sunt singurul. Într-un timp paralel al Pământului Olimpiadelor, acest meci a fost câștigat de Horia și Florin. Cum? Florin n-a fost veriga slabă a cuplului nostru, n-a riscat tot timpul, cu o anume aroganță, lovitura decisivă, n-a făcut duble greșeli forțând nejustificat serviciul 2 în momente importante. Nu a greșit neforțat de 3 ori la rând, după ce Horia reușise să salveze 3 mingi de meci...

În timpul nostru românesc însă, Florin Mergea a fost mai preocupat să-i arate lui Rafa Nadal în văzul lumii întregi ce tenis știe el, decât să contribuie cu calm și disciplină la victoria echipei. Sper să fie mulțumit peste ani cu amintirea loviturilor de excepție pe care le-a reușit...”.

 

Florin Mergea: Fiecare vede meciul în felul lui

 

La patru ani de la acel moment, Florin Mergea a declarat, la GSP Live, că, din punctul său de vedere, ”nu poate să vină cineva din afară să spună aia a fost sau nu a fost”.

„Fiecare vede meciul în felul lui. Noi am avut foarte multe discuții după meci, mai ales cu cei care erau în tribună. Încercam noi să ne dăm seama ce s-a întâmplat cu adevărat. De aceea este destul de greu pentru mine să accept ca cineva care are mai mult sau mai puțin treabă cu tenisul, cel puțin nu are nicio treabă cu tenisul la acel nivel, să vină după meci să își dea cu părerea. Dacă noi nu puteam să punem punctul să vedem ce s-a întâmplat, din punctul meu de vedere nu poate să vină cineva din afară să spună aia a fost sau nu a fost. Aici a fost pentru mine marea supărare”, a declarat, marți, tenismenul.

De altfel, acesta a avut o replică pentru Cristian Tudor Popescu și după comentariul acestuia din 2016.

”Felicitari d-lui ctp... A dovedit încă o dată cât de vaste sunt cunoștințele sale în materie de tenis..o să-i cer niște sfaturi cu prima ocazie când o să am onoarea să-l întâlnesc....și poate la Tokio ne antrenează somitatea sa”, a scris atunci Florin Mergea, pe Facebook.

 

Tensiunile dintre Florin Mergea și CTP au început încă din 2013

 

Conflictul dintre cei doi este însă mult mai vechi. În 2013, CTP a spus despre jucătorul de tenis că nu a tratat serios sportul pe care îl practică și din acest motiv a ratat o carieră extraodinară.

„El şi-a ratat o carieră extraordinară, după părerea mea un jucător cu asemenea talent vezi odată la 10-15 ani în România, era un «mânaci» ieşit din comun. (…) Din păcate, nu a tratat serios acest sport. Şi eu îmi amintesc toate etapele lui, s-a îngrăşat foarte mult la un moment dat, nu a mai făcut pregătire, iar tenisul, mai ales cum e acum, l-a aruncat în margine. Pentru că dacă șase luni de zile ieşi din pregătire, eşti out!”, declara atunci Cristian Tudor Popescu pentru sportingorj.ro .

Citeşte mai multe despre:   Florin Mergea,   CTP,   Cristian Tudor Popescu,   Jocurile Olimpice,   Rafael Nadal,   Feliciano Lopez