Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Tolontan, despre transportul în comun după meciul România-Grecia: “E arestat Oprescu, dar s-a arestat și discernămîntul în Primăria Capitalei? Dacă metroul nu-și prelungește programul pentru 40.000 de oameni, atunci când o face?”

Tolontan, despre transportul în comun după meciul România-Grecia: “E arestat Oprescu, dar s-a arestat și discernămîntul în Primăria Capitalei? Dacă metroul nu-și prelungește programul pentru 40.000 de oameni, atunci când o face?”

Un articol de: - 10 Sep 2015, 13:09
Tolontan, despre transportul în comun după meciul România-Grecia: “E arestat Oprescu, dar s-a arestat și discernămîntul în Primăria Capitalei? Dacă metroul nu-și prelungește programul pentru 40.000 de oameni, atunci când o face?” Sport

Transportul în comun nu și-a prelungit programul cu 2 ore după meciul România – Grecia din București, așa cum a anunțat FRF, astfel încât cel puțin 37.000 de mii de oameni care mizau pe metrou și autobuz au trebuit să găsească alte variante de a ajunge dintr-un capăt la celălalt al Bucureștiului, către casă.

Compania Metrorex a anunţat că programul metroului nu a fost prelungit până la ora 1:00 deoarece Federaţia Română de Fotbal nu a achitat costurile acestei extinderi a orarului. Din partea RATB nu există un comunicat oficial.

“Luni noaptea, după meciul România – Grecia, oamenii au avut de ales între a o lua pe jos și a o lua pe jos. Cei mai norocoși au luat caii din melodia Angelei Similea. <>”, spune ironic Cătălin Tolontan.

Jurnalistul scrie într-un articol publicat pe blogul personal că atunci când au ieșit de la meci, oamenii, “oricum cătrăniți că echipa joacă de parcă stă”, au fost întîmpinați de taximetriști care le cereau peste 100 de lei de cursă.

Este binecunoscută mafia taximetriștilor din Capitală. De sărbători, aceștia suprataxează clienții profitând de faptul că nu prea există alternative. De data aceasta au lovit în suporterii echipei naționale.

“Preț de Revelion. Aici ajungem la discuția de principiu. Dacă nici la un eveniment care scoate din casă aproape 40.000 de bucureșteni cele două regii nu socotesc că e treaba lor să facă un serviciu public, atunci ce înțeleg ele prin interes public?”, se întreabă Tolontan.

RATB și Metrorex beneficiază de o cotă substanțială din bugetul Capitalei. Subvenționată de cetățeni, evident. Și ce dacă? În momentele cheie, cele două instituții lasă baltă zeci de mii de “acționari reali ai săi”.

“E arestat Oprescu, dar s-a arestat și discernămîntul în Primăria Capitalei?”, mai scrie Tolontan.

Federația Română de Fotbal, cea care promisese că regiile de transport în comun vor funcționa până la ora 1.00, se detașează de consecințele faptelor sale fără măcar a-și cere scuze miilor de bucureșteni.

“Organigrama federală a început să semene cu cea a Palatului Cotroceni, preluînd și aroganța specifică. Tipii care pînă ieri nu se uitaseră la nici un meci de fotbal dau senzația că totul li se cuvine.

Lui Răzvan Burleanu i s-au deschis repede cerurile. Bani în campanie, probleme pentru rivali, epurări la momentul potrivit, sponsorizări miraculoase… Nu e singurul care știe despre ele și lucrurile se vor pune la un moment dat cap la cap, în ciuda impresiei că forța care-l protejează stăpînește toată România.

Și-au mai făcut și alții fix același calcul, iar azi își plătesc aroganța. Cînd pui 37.000 de oameni să o ia pe jos prin trotuarele sfărîmate ale orașului, să fii convins că nici o mașinărie de intelligence din lume nu le poate șterge ocara de pe buze. O să ne ia boii de la bicicletă și caii de le metrou, asta o să ne facă ăia de au conceput “Planul Burleanu”!”, conchide Tolontan.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Catalin Tolontan,   Metrorex,   RATB,   metrou,   autobuz,   meci,   meci de fotbal live,   Arena Nationala,   razvan burleanu