Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Intervenţia lui Ţopescu pe lângă Băsescu care le-a schimbat viaţa lui Bellu şi Bitang. Nimeni nu ştia până acum de ea

Intervenţia lui Ţopescu pe lângă Băsescu care le-a schimbat viaţa lui Bellu şi Bitang. Nimeni nu ştia până acum de ea

Un articol de: - 17 Mai 2018, 11:28
Sport

Legendarul comentator sportiv Cristian Ţopescu s-a stins din viaţă, marţi, la vârsta de 81 de ani din cauza problemelor cronice de sănătate. În urma sa au rămas numeroase poveşti superbe despre contribuţia sa pentru sportul românesc, dar nimeni nu a ştiu cum Ţopescu a intervenit pentru a îi salva pe legendarii antrenori de gimanistică Octavian Bellu şi Mariana Bitang dintr-o situaţie extrem de neplăcută.

Totul a avut loc când cei doi ajunse la marginea societăţii nedoriţi în lumea sportului şi se pregăteau să plece din ţară pentru a antrena în străinătate. Atunci, Cristian Ţopescu a sunat la Palatul Cotroceni şi a cerut o audienţă la preşedintele Traian Băsescu pentru a găsi soluţii să îi ajute pe cei doi.

La doar un sfert de oră distanţă de la telefonul pe care Cristian Ţopescu i l-a dat Adrianei Săftoiu, purtatoarea de cuvânt şi-a ţinut promisiunea şi a revenit cu un răspuns. "Domnule Ţopescu, domnul Preşedinte doreşte să vorbeasca cu dumneavoastră".  

"Bună ziua domnule Ţopescu, ce pot face pentru dumneavoastră?", a fost întrebarea şefului statului, conform TelekomSport.

"Pentru mine, nimic, domnule Preşedinte. Aş dori să mă ajutaţi să facem ceva pentru binele sportului românesc.  Mai precis, pentru doi oameni, pe care eu îi consider foarte valoroşi şi care se pregătesc să părăsească România, doar pentru faptul că anumite persoane nu-i mai consisderă utili. Este vorba despre Octavian Bellu şi Mariana Bitang. Ar fi păcat ca astfel de oameni să plece din ţară. De aceea, domnule Preşedinte, vă solicit o audienţă, pentru a încerca să găsim o soluţie ca ei să nu plece. Vă mulţumesc că sunteţi alături de sport şi că înţelegeţi acest demers al meu" , au fost cuvintele rostite de Cristian Ţopescu. 

Imediat, preşedintele Băsescu a decis să intervină şi le-a oferit un post celor doi.

"Nu cred că mai este nevoie de nici o audienţă, pentru că am găsit deja soluţia. Îi voi numi consilierii mei pe probleme de sport. Evident , dacă dânşii vor  accepta această propunere. Mă bucur că v-am auzit domnule Ţopescu şi vă transmit toată aprecierea şi consideraţia mea pentru tot ceea aţi făcut şi faceţi în sportul românesc", s-a oferit să ajute Băsescu.

Deşi Cristian Ţopescu nu a vorbit niciodată public despre această intervenţie, amintirea gestului superb făcut de legendarul comentator sportiv va dăinui şi după moartea sa.
 

Citeşte mai multe despre:   Cristian Topescu,   Traian Basescu,   Octavian Bellu,   Mariana Bitang
 
 
 
Loading...