Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Triplul-campion olimpic botezat 'Meteoritul Subacvatic' a fost găsit dopat...pentru a doua oară. A primit pedeapsa maximă

Triplul-campion olimpic botezat 'Meteoritul Subacvatic' a fost găsit dopat...pentru a doua oară. A primit pedeapsa maximă

Un articol de: Tudor Ionescu - 28 Feb 2020, 14:23
Triplul-campion olimpic botezat 'Meteoritul Subacvatic' a fost găsit dopat...pentru a doua oară. A primit pedeapsa maximă Foto: Sun Yang (sursă foto: Hepta.ro) Sport

Triplul campion olipic chinez, Sun Yang a primit din partea Curţii de Arbitraj Sportiv (CAS) o interdicţie de opt ani de zile pentru faptul că a lipsit de la un test anti-doping ce ar fi trebuit să aibă loc în 2018.

Testul din 2018 fusese organizat de Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA), în afară competiţiilor. După ce nu s-a prezentat la test, Sun Yang a devenit pasibil de pedeapsă, însă el cerut Federaţiei Internaţionale de Nataţie să îl scutească de pedeapsă.

În urma acceptării solicitării lui, Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) a decis să atace decizia la Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS). Aceasta din urmă i-a dat chinezului pedeapsa maximă posibilă - incheiandu-i efectiv cariera sportivului. 

El nu va mai putea participa la Olimpiada de la Tokyo, de anul acesta.

"Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) se bucura de decizia Curţii de Arbitraj Sportiv (CAS) în legătură cu apelul făcut de WADA împotriva deciziei comitetului disciplinar al Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINĂ) legată de un incident care a dus la situaţia anularii unui control anti-doping ce urma să-i fie făcut înotătorului chinez Sun Yang", a precizat WADA într-un comunicat citat de CNN.

Sun Yang a mai fost găsit dopat în 2014, şi atunci primind o interdicţie, însă de doar un an. El s-a mai aflat, însă, şi în centrul altor incidente în care sportivi au refuzat să dea mâna cu el sau chiar l-au acuzat că este un "trişor".

El s-a declarat "şocat" şi fruios" de decizie.

"Sunt şocat şi furios, nu înţeleg. Cred cu fermitate în nevinovăţia me şi că adevărul vă câştig în fata minciunii", a declarat Sun Yang pentru agenţia de presă chineză Xinhua.

Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

Citeşte mai multe despre:   WADA