Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Turul Franței, amânat ca urmare a prelungirii măsurilor de izolare împotriva pandemiei. Când ar putea avea loc competiția de ciclism

Turul Franței, amânat ca urmare a prelungirii măsurilor de izolare împotriva pandemiei. Când ar putea avea loc competiția de ciclism

Un articol de: Beatris Ionita - 14 Apr 2020, 21:02
Turul Franței, amânat ca urmare a prelungirii măsurilor de izolare împotriva pandemiei. Când ar putea avea loc competiția de ciclism Sport

Cea mai mare cursă de ciclism din întreaga lume, Turul Franței, va fi amânată ca urmarea a prelungirii restricțiilor împotriva noului coronavirus, de către guvernul francez.

Președintele Emmanuel Macron a declarat luni că restricțiile privitoare la evenimentele publice vor continua până la jumătatea lunii iulie, în timp ce cursa este programată să înceapă pe 27 mai la Nisa și să se termine pe 19 iulie la Paris. 

În plus, barurile și restaurantele ar rămâne închise și nu ar exista festivaluri de vară „înainte de jumătatea lunii iulie”. Principala problemă este că atât Turul cât și cursa F1 atrag mulțimi de oameni enorme, cu 135,000 de persoane participând la cursă plus milioane de spectatori adunați pe marginea șoselelor. 

"Dat fiind că aceste condiții este imposibil ca turul să înceapă la data planificată, ne consultăm cu Uniunea Internațională pentru Ciclism pentru a reprograma evenimentul”, au declarat organizatorii cursei, marți.

Cel mai probabil, cursa fi reprogramată pentru perioada 2-25 august și se va încheia peChamps Elysees, Paris. 

Turul Franței este evenimentul sportiv anual care atrage cea mai mare audiență televizată, estimată cumulativ la trei miliarde de privitori în trei săptămâni și a treia competiție sportivă ca audiență după Jocurile Olimpice și Cupa Mondială la fotbal. 

Competiția a fost anulată ultima dată în 1946, când Franța încerca să se redreseze după cel de-al Doilea Război Mondial. De asemenea, cursa nu a avut loc nici în timpul celor două războaie mondiale. Organizatorii iau în calcul anularea și anul acesta, dar deocamdată speră să ajungă la o înțelegere în privința unei amânări. 

 

Organizatorii au respins ideea organizării turului fără spectatori

 

 "Turul Franței înseamnă 3000 km de zâmbete. Nu vom efectua un tur de Franța fără fani", a declarat șeful organizației Christian Prudhomme, potrivit presei internaționale. 

Din cauza măsurilor de izolare în vigoare, Prudhomme a spus că cicliștii ar avea nevoie de cel puțin două luni pentru a reintra în formă. Frontierele vor trebui redeschise, astfel încât bicicliștii din alte țări să poată concura.

Cursa este cel mai cunoscut eveniment sportiv masculin și generează aproximativ 70% din valoarea sponsorizării echipelor.

 

Vârful epidemiei a fost depășit în Franței 

 

„Lucrurile se ameliorează”, a spus el despre regiunea din marja Mulhouse, epicentrul deceselor înregistrate în Franța. Marc Noizet și echipa sa sunt chemați tot mai rar pentru cazuri legate de coronavirus. „Acest lucru permite echipei să se odihnească un pic, să-și tragă respirația”.

Oficialii sectorului sanitar din regiunea Grand Est, care se află în apropierea frontierei ce desparte Franța de Germania, Elveția și Luxemburg, susține că este prematur să se vorbească despre încheierea crizei. Totuși, chiar și ei sunt de părere că vârful epidemic a fost depășit.

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat prelungirea stării de urgenţă și a măsurilor de securitate împotriva noului coronavirus pentru încă patru săptămâni, în ciuda faptului că situația s-a îmbunătățit. Totodată, președintele a promis că după că după această perioadă urmează să apară primele relaxari ale restricțiilor. Începând cu 11 mai se vor redeschide progresiv creşele, şcolile gimnaziale, colegiile şi liceele.

De la izbucnirea pandemiei, în Franţa s-au înregistrat 143,303 de îmbolnăviri şi mai binde de 15,700 de decese. 

Citeşte mai multe despre:   Turul Frantei