Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Verdict UEFA: Naționala de forbal a Ucrainei nu poate folosi sloganul „Slavă eroilor noștri” la EURO 2020

Verdict UEFA: Naționala de forbal a Ucrainei nu poate folosi sloganul „Slavă eroilor noștri” la EURO 2020

Un articol de: George Lupu - 10 Iun 2021, 19:28
Verdict UEFA: Naționala de forbal a Ucrainei nu poate folosi sloganul „Slavă eroilor noștri” la EURO 2020 Sport

UEFA a impus Ucrainei că trebuie să elimine sloganul „Slavă eroilor noștri” de pe tricoul fotbaliștilor care vor participa la EURO 2020, după o plângere din partea Uniunii de Fotbal din Rusia.

Pe de altă parte naționala de fotbal a Ucrainei poate folosi tricourile în care apare harta Ucrainei cu tot cu peninsula Crimeea.

Organismulu de conducere al fotbalului european a anunțat decizia joi, argumentând că, deoarece sloganul a fost cuplat cu o hartă a Ucrainei care include Crimeea, anexată în 2014 de Rusia, și sloganului „Slavă Ucrainei” reprezintă o declarație în mod evident politică, scrie euronews.

"Această combinație specifică a celor două sloganuri este considerată a fi în mod clar de natură politică, având o semnificație istorică și militaristă", a declarat UEFA într-o declarație adresată Euronews.

„Prin urmare, acest slogan specific de pe tricou trebuie eliminat pentru a fi utilizat în meciurile competiției UEFA.”

Asociația ucraineană de fotbal a declarat ulterior, potrivit AFP, că negociază cu UEFA să păstreze sloganul pe tricou.

„Gloria Ucrainei” urmează să apară în exteriorul tricoului și „poate fi considerată o frază generică și non-politică cu semnificație națională generală și, prin urmare, poate fi folosită pe tricoul echipei naționale”, a spus UEFA.

Plângerea Rusiei conform căreia harta Ucrainei include Crimeea nu a fost susținută de UEFA, deoarece comunitatea internațională nu recunoaște anexarea teritoriului de către Moscova.

Ucraina nu urmează să joace cu Rusia în fazele grupelor turneului. Dar s-ar putea întâlni mai târziu dacă ambele echipe progresează.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   UEFA,   Ucraina