Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Victorie pentru România la Judo! Opt medalii, din care patru de aur, la Balcaniada din Bulgaria

Victorie pentru România la Judo! Opt medalii, din care patru de aur, la Balcaniada din Bulgaria

Un articol de: - 08 Iul 2017, 22:39
Victorie pentru România la Judo! Opt medalii, din care patru de aur, la Balcaniada din Bulgaria Sport

Victorie pentru România la Judo la Balcaniada din Bulgaria. Sportivii români au reușit să obțină sâmbătă, în prima zi de concurs, opt medalii, dintre care patru sunt din aur.

Sportivii au mai luat o medalie de argint și trei de bronz. Aceștia s-au situat pe locul întâi, înaintea țărilor participante, Turcia și Bulgaria, potrivit Dcnews

Președintele Feredației Române de Judo a fost foarte încântat de rezultatele obținute de judokanii români și a avut numai cuvinte de laudă la adresa lor.

”Acest rezultat înseamnă mult, dar poate însemna şi puţin. Înseamnă mult la nivel de speranţă, rezultate obţinute de juniori într-o competiţie tare, la care au participat ţări consacrate, şi cu o bază de selecţie mai mare decât a noastră, cu atât rezultatul este mai merituos. Vorbim de ţările din fost Iugoslavie, Grecia, Turcia, Albania, ţări foarte puternice, alături de Bulgaria, ţara gazdă, puternică şi la lupte.

De ce spun că acest rezultat ar putea să nu fie important? Vreau să explic asta la nivel de sport. Pentru că aceşti tineri, pentru că sunt în vârstă de până în 20 de ani, dacă nu vor fi susţinuţi în continuare, cu finanţare corespunzătoare, dacă nu vor exista antrenori pricepuţi...se vor pierde. Am avut multe cazuri de tineri cu rezultate bune, nu doar la Judo, care s-au pierdut.

E o problemă de responsabilitate naţională. Dintre aceşti tineri se vor alege câţiva, unii care ne vor reprezenta la Tokyp în 2020, iar ceilalţi la următoarea Olimpiadă de la Paris, apoi Los Angeles.

Mâine sunt categoriile mai grele de greutate, unde avem de asemenea speranţă de medalii. Aici toată lumea e entuziasmată, în două ore s-a cântat imnul de patru ori, am văzut spectatori care, plecând de la arenă, intonau imnul României.”, a spus Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo.

Citeşte mai multe despre:   victorie,   judo,   concurs,   medalii,   aur