Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Fotbal printre violențe excesive: Jurnalist, săltat de doi bodyguarzi la meciul dintre UTA Arad și ASU Poli Timișoara

Fotbal printre violențe excesive: Jurnalist, săltat de doi bodyguarzi la meciul dintre UTA Arad și ASU Poli Timișoara

Un articol de: - 25 Apr 2018, 12:57
Fotbal printre violențe excesive: Jurnalist, săltat de doi bodyguarzi la meciul dintre UTA Arad și ASU Poli Timișoara Foto: GSP Sport

Fotbalul românesc continuă să se lovească de scene reprobabile de violență extremă ce nu ne fac mândri deloc. Ultimul meci cu incidente a avut loc marți în Liga 2 între UTA Arad și ASU Poli Timișoara.

Meciul a început cu o întârziere de 7 minute, din cauza conflictului dintre suporteri și forțele de ordine. Fanilor timişoreni nu li s-a permis accesul pe stadionul din Șiria, din cauza unor probleme organizatorice. Facțiunea dură a fanilor arădeni a coalizat cu marii rivali și a boicotat partida. Aproximativ 100 de fani arădeni au venit la "țarcul" unde erau ținuți suporterii lui ASU Poli, dar au fost îndepărtați de forțele de ordine. Fanii de la UTA au plecat spre ședința tehnică pentru a-i convinge pe cei din conducerea clubului să-i lase pe timișoreni pe stadion. Fără succes însă. 

De suferit au avut și jurnaliștii prezenți la meci. Cornel Biholari, corespondent al Gazetei Sporturilor în Banat și jurnalist la portalul pressalert.ro, a fost luat pe sus de doi bodyguarzi ai clubului arădean și săltat în afara terenului, chiar la îndemnul conducătorului clubului UTA.

"Aveam ecuson de presă, eram acreditat, chiar dacă nu am primit acreditările, iar finalul de meci m-a prins lângă teren, alături de ceilalți colegi din presă. M-am dus către oficialii timișoreni, care dădeau deja declarații. Încercam să iau o primă reacție în urma celor întâmplate.

Însă, nici nu mi-am dat seama când doi bodyguarzi bine făcuți m-au luat pe sus, de brațe, și m-au scos în afara terenului. A fost atât de brusc totul încât mi-a fost teamă inclusiv pentru integritatea mea corporală.

Le-am arătat și badge-ul de presă, și aparatul foto, însă n-au schițat niciun gest. Probabil, cei care au ordonat asta au fost deranjați că am prezentat cele întâmplate acolo încă de dinaintea partidei", povestește Biholari.

În replică, Codru Grădinaru, conducătorul celor de la UTA, susține că el a cerut doar scoterea de pe teren a jurnaliștilor fără acreditare de a fi pe gazon.

"În acel moment a fost o nebunie. Toți jurnaliștii au năvălit pe teren. Eu l-am întrebat pe directorul staff-ului media cine are acreditare pe teren și mi-a arătat mai mulți ziariști. În acel moment le-am spus să-i scoată pe teren pe cei fără acreditare. Am indicat mai multe persoane. Cer scuze dacă s-a simțit lezat. Nu am vrut să îi facem rău. El avea acreditare pentru masa presei, nu pentru teren", a declarat Codru Grădinariu.

Derby-ul dintre UTA și ASU Poli de ieri a fost abandonat în minutul 62, la scorul de 0-0, după ce fotbaliștii oaspeților, din solidaritate cu fanii rămași în afara stadionului, au refuzat să încheie partida.Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...