Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Vlad Marinescu este noul preşedinte al Federaţiei Internaţionale Esport

Vlad Marinescu este noul preşedinte al Federaţiei Internaţionale Esport

Un articol de: Traian Avarvarei - 13 Mai 2020, 17:44
Vlad Marinescu este noul preşedinte al Federaţiei Internaţionale Esport Foto: SportsTravel Sport

Vlad Marinescu este noul președinte al Federaţiei Internaţionale Esport, după ce Colin Webster a decis să demisioneze din această funcție. Americanul de origine română a ajuns în fruntea IESF chiar la propunerea lui Webster și va rămâne așa până la reuniunea ordinară a Adunării Generale. Vlad Marinescu este fiul preşedintelui Federaţiei Române de Arte Marţiale, Florentin Marinescu, și a fost cooptat în conducerea IESF în aprilie 2019. Din decembrie, el era vicepreședinte al forului.

 

Vlad Marinescu, noul președinte al Federaţiei Internaţionale Esport

 

Federaţia Internaţională Esport, cea mai veche structură care se ocupă de sportul electronic, având peste 70 de federații afiliate, a anunțat că are un nou președinte, în persoana americanului de origine română Vlad Marinescu.

Potrivit unui comunicat emis de către Federaţia Internaţională Esport, Colin Webster, cel care conducea forul din 2009 până acum, a decis să demisioneze deoarece pandemia de coronavirus a făcut dificil pentru el să îşi îndeplinească atribuţiile din Africa de Sud. Webster a propus ca funcția lui să fie preluată de Vlad Marinescu, până acum vicepreședinte al forului, iar în locul românului să fie numit şeicul Sultan Bin Khalifa Bin Sultan Al Nahayan. Ambele propuneri au fost acceptate de către consiliul de conducere al IESF cu unanimitate de voturi. Cei doi vor rămâne în aceste funcții până la viioarea reuniune ordinară a Adunării Generale.

IESF a lăudat activitatea lui Webster, președinte din 2009. Sub conducerea sa, numărul federațiilor devenite membre ale forului a crescut de la 30 la peste 70. El va rămâne membru al consiliului de conducere al Federaţiei Internaţionale Esport.

Fondată în 2008, Federaţia Internaţională Esport este cea mai veche structură care se ocupă de sportul electronic. Din 2009, ea era condusă de Colin Webster.

 

Cine este Vlad Marinescu

 

Vlad Marinescu este fiul preşedintelui Federaţiei Române de Arte Marţiale, Florentin Marinescu. 

Vlad era, de la începutul anului trecut, membru al consiliului de conducere al IESF, iar din decembrie era vicepreședinte al Federaţiei Internaţionale Esport. El este și președinte al federației eSport din Statele Unite, precum și director media şi marketing la Federaţia Internaţională de Judo.

El a fost şi director general al SportAccord şi, pentru o perioadă, preşedintele platformei RSportz.

„Îi suntem foarte îndatoraţi preşedintelui (Colin) Webster. Viaţa sa a fost dedicată serviciului public. Suntem norocoşi că am reuşit să îl convingem să rămână în board pentru a continua să ne ofere sfaturile sale înţelepte. Fundaţia solidă a IESF este construită de Colin, care a fost esenţial în conducerea şi dezvoltarea IESF ca federaţie globală a esportului”, a declarat Vlad Marinescu, noul președinte al Federaţiei Internaţionale Esport. 
 

Citeşte mai multe despre:   Vlad Marinescu,   Federatia Internaționala Esport