Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știință Admitere facultate 2020 sesiunea de toamnă. Când încep înscrierile la ASE

Admitere facultate 2020 sesiunea de toamnă. Când încep înscrierile la ASE

Un articol de: Catinca Giosanu - 01 Sep 2020, 17:32
Admitere facultate 2020 sesiunea de toamnă. Când încep înscrierile la ASE Știință

Admiterea la facultate în toamna anului 2020 se face exclusiv online, după un program stabilit de conducerea fiecarei universități, în contextul crizei sanitare declanșate de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 care a avut un impact negativ asupra întregii economii.

 

 

Admitere facultate 2020. Când încep înscrierile la ASE

 

 

Admiterea la facultate 2020 se mută în mediul online, prin concurs de dosare, la majoritatea universităților din țară, din cauza pandemiei de Covid-19. Facultăţile de medicină păstrează concursul clasic pentru proba scrisă cu respectarea regulilor de distanţare.

Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti anunţă desfăşurarea exclusiv online a admiterii 2020, pe platforma admitere.ase.ro. Înscrierile au loc în perioada 4 septembrie - 9 septembrie.

Menționăm faptul că, anul acesta, absolvenții de clasa a XII-a se pot înscrie la o singură facultate și un singur domeniu de specialitate. Cu toate acestea, există însă, și candidați care aleg programele organizate în cadrul Facultății de Cibernetică și Informatică Economică, din cadrul Universității. Înscrierile la facultate se fac între 4 și 9 septembrie, pe tot parcursul zilei, excepție făcând ultima zi, când candidații se pot înscrie doar până la ora 16.00. Iată progranul și calendarul pentru admitere la ASE 2020. Ce pași trebuie să urmați pentru ca dosarul să fie complet.

 Atenție! A anunțat când vine valul 4 în România și anticipează noi restricții anti-COVID-19

 

Cum se face înscrierea la ASE 2020

 

 

Pentru început, cadidații trebuie să încarce pe admitere.ase.ro, dosarul de concurs care trebuie să cuprindă toate documentele necesare și datele cu privire la identitatea acestora, selectând facultatea unde se află programul universitar care constituie prima opțiune.

Înscrierea este finalizată numai după ce candidatul primește și confirmă fișa de înscriere. 

Concursul de admitere la ASE la programele universitare de licenţă este alcătuit din eseul motivaţional (afişarea rezultatelor la 20 iulie), testul de competenţă lingvistică pentru candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină şi nu au certificate de competenţă lingvistică recunoscute de ASE - şi media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii (30%). Afişarea listelor cu candidaţii repartizaţi pe locurile finanţate de la buget, la taxă, a celor aflaţi în aşteptare şi a celor respinşi are loc la 24 iulie, iar în urma contestaţiilor, lista finală este afişată la 1 august.

De asemenea, se ține cont de media generală de admitere. Astfel că, se face media între rezultatul obținut la Bacalaureat, adică 70% și media anilor de studii, 30%.

 

 

Taxa de înscriere la ASE 2020

 

 

Pentru admiterea la ASE 2020 aveți nevoie de 120 de lei, pentru taxa de înscriere, care se poate achita online prin intermediul platformei universității. De asemenea, taxa pentru învățământul la distanță este de 145 de lei, indiferent de opțiunile candidaților.

Pentru candidații proveniți din străinătate și care nu fac parte din țările membre ale Uniunii Europene, taxa este de 300 de euro.

În plus, copiii orfani de părinți sau tinerii proveniți din centrele de plasament nu trebuie să plătească taxa de înscriere.

De asemenea, candidații ai căror părinți profesează încă în învățământ sunt și ei scutiți de la plata taxei de înscriere.

De taxa de înscriere sunt scutiți și angajaţii în ASE sau copiii acestora, dar și copiii ai căror părinți sunt pensionari.

Citeşte mai multe despre:   Academia de Studii Economice