Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știință Aglomerație de week-end în Pădurea Letea (FOTO)

Aglomerație de week-end în Pădurea Letea (FOTO)

Un articol de: Catinca Giosanu - 17 Aug 2020, 14:31
Aglomerație de week-end în Pădurea Letea (FOTO) Sursa Foto: Facebook / ARBDD Galerie foto (1) Știință

Autoritățile competente au anunțat că în week-end-ul trecut a fost observată o afluență mare de vizitatori în zona pădurii Letea, fiind estimate peste 1000 de persoane. În drumul către pădurea cu cai sălbatici, acești vizitatori s-au deplasat cu peste 120 de ambarcațiuni rapide, ce au fost monitorizate de comisarii ARBDD, unora aplicându-se sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei și nepurtarea vestelor de salvare impuse de legea aflată în vigoare.

Pădurea Letea este o zonă strict protejată în cadrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, ce se întinde pe o suprafață de 2 825 ha. Aceasta se dezvoltă în spațiul interdunelor și cuprinde numeroase elemente floristice şi faunistice speciale: balcanice, mediteraneene, subtropicale, stepice, cu o valoare peisagistică ridicată.

Accesul și vizitarea păduii Letea se face în mod controlat, respectând un regulament ce stabilește anumite trasee de vizitare, în condițiile efectuării unui turism durabil.

 

 

Sulina, locul de unde încep cele mai frumoase călătorii în Deltă

 

 

Sulina, orașul-port din județul Tulcea dar și cel mai estic punct din România, este locul de unde mii de turiși, mulți din străinătate, pornesc în cele mai frumoase excursii pe apă.

Cele mai frumoase lucruri pe care le poți face în Deltă sunt excursiile cu bărcile din Sulina. Pe malul Sulinei se găsesc multe pancarde în care sunt afișate ofertele celor care vor să vă plimbe cu barca. Prețurile pornesc de la 35 de lei de persoană pentru o plimbare scurtă și pot ajunge la 50-60 de lei de persoană pentru o excursie de o zi pentru un traseu prestabilit. Unul dintre cele mai frumoase trasee este Canalul Cardon- Canalul Bărbosu- Grindul Șchiopu- Satul Cardon- Pădurea Letea și traversarea prin Golful Musura. Pădurea Letea, fără doar și poate este unul dintre cele mai frumoase locuri din țară deoarece este singura rezervație natural din Europa unde caii circulă liber. Pădurea este amplasată în comuna C.A. Rosetti. Această comună, înconjurată doar de apă, este alcătuită din cinci sate: C.A. Rosetti, Cardon, Letea, Periprava and Sfiştofca.Horoscop Alina Bădic // Horoscopul CHINEZESC pentru luna Cocoșului

Tot în Letea se află şi pădurea cu aceleaşi nume, care este o arie protejată de interes naţională. Ea începe din nordul satului Letea și se întinde pe o suprafață de peste 5.200 de hectare, din care 2.825 ha intră în categoria zonelor strict protejate și a fost în atenția oamenilor de știință încă din anul 1930, când a fost pusă sub ocrotire. Aici este singurul loc din Europa unde circa 3.000 de cai se plimbă în libertate.

 

 

Cele mai frumoase locuri de Delta Dunării

 

 

Delta Dunării este unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa, iar mulți români țin neapărat să o vizite pentru a vedea frumusețile pe care le ascunde de ochii lumii. 

Apele Dunării se scurg în Marea Neagră și formează cea mai bună mare și bine conservată deltă din Uniunea Europeană (UE). Delta Dunării găzduiește peste 300 specii de păsări și 45 de specii de pește de apă dulce.

De asemenea, Delta Dunării mai este cunoscută și pentru numeroasele lacuri și mlaștini ale sale. Rezervația Biosferei Delta Dunării este unul dintre cele mai mari ecosisteme din lume, iar de astfel face parte din patrimoniul mondial UNESC.

Totodată, Delta Dunării are și a treia cea mai mare biodiversitate din lume, după Marea Barieră de Corali a Australiei și Insulele Galapagos din Ecuador.

Citeşte mai multe despre:   Chanel