Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Știință Care este riscul de a lua virusul SARS-CoV-2 din avion (STUDIU)

Care este riscul de a lua virusul SARS-CoV-2 din avion (STUDIU)

Un articol de: George Lupu - 20 Aug 2020, 12:36
Care este riscul de a lua virusul SARS-CoV-2 din avion (STUDIU) Foto: Pixabay Știință

Studiul unui zbor aerian scoate la iveală riscul pe care îl prezintă spațiul avionului pentru călători în ceea ce privește infecția cu SARS-CoV-2. 

Cercetările ulterioare ale unui zbor din luna martie sugerează că inclusiv atunci când la bord se află pasageri infectați cu noul coronavirus riscurile de a contracta COVID-19 la bordul avionului sunt relativ mici, scrie medicalxpress.com.


78 de pasageri, 7 infectați la bord, 4,5 ore de zbor...


Potrivit unui raport din 18 august, publicat în jurnalul JAMA Network Open, cercetătorii germani au analizat starea a 102 pacienți care s-au aflat la bordul unui avion Boeing 737 din data de 9 martie și care au zburat de la Tel Aviv la Frankfurt, pe o durată de 4 ore și 40 de minute. 

Printre pasageri se afla un grup de 24 de persoane care au intrat în contact cu managerul unui hotel, cu o săptămână înainte, bărbat care a fost apoi confirmat cu COVID-19. După ce au aterizat în Frankfurt, toți cei 24 din grupa de risc au fost testați (exsudat nazofaringian), pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv la șapte dintre ei.

Cercetătorii au vrut să afle dacă și ceilalți pasageri din avion au luat COVID-19 de la cei șapte pasageri infectați. Pe baza interviurilor realizate cu 71 dintre cei 78 de pasageri rămași, precum și pe baza testărilor pentru coronavirus s-au descoperit „două posibile cazuri de transmitere a SARS-CoV-2 în acest zbor”.

 

Rata de infectare, mai degrabă optimistă

Cele două cazuri au fost înregistrate la pasagerii care au stat în apropierea rândului de scaune ale unuia dintre cei infectați, a mai notat grupul de cercetători de la Institute for Medical Virology din cadrul Universității Goethe din Frankfurt.

Chiar și așa, dat fiind că testarea celor 71 de pasageri s-a făcut la circa nouă săptămâni după zbor, infecțiile în cele două cazuri noi ar fi putut avea loc totuși „înainte sau după călătoria cu avionul”, spun cercetătorii.

„Cred că este remarcabil că, la cu șapte cazuri de infectare, au avut loc doar două posibile cazuri de transmitere de COVID-19 în timpul unei călătorii cu avionul cu o durată de peste patru ore, fără să fi fost impuse măsuri de reducere a riscului”, a declarat dr. Amesh Adalja, de la Johns Hopkins University's Center for Health Security, din Baltimore.Horoscop Alina Bădic // Horoscopul CHINEZESC pentru luna Cocoșului

 

Citeşte mai multe despre:   COVID-19